Canciu: Boboc a stat pe margine și după ce s-a votat excluderea lui Varga a scos o decizie din buzunar și a spus ceva de genul „Sunteți nepricepuți!”, într-o formă disprețuitoare. Mi-a lăsat un gust amar

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, declară că propunerea privind excluderea din partid a fostului deputat Vasile Varga nu a venit „efectiv” de la el, însă dat fiind că el a condus ședința Biroului Politic Local care a avut loc aseară, a fost de datoria lui să prezinte acea propunere: „Noi am discutat la nivelul BPL, propunerea n-a venit de la mine efectiv; toți colegii au fost de acord să discutăm problema domnului Varga, iar propunerea am făcut-o eu pentru că eu am condus ședința și din calitatea de președinte eram obligat să o fac. Motivul pentru care am propus excluderea sa este legat de acel dosar în care domnul Varga și alți foști parlamentari dau în judecată Guvernul României și Parlamentul României pentru că și-au pierdut pensia specială, în urma apariției legii care duce la dispariția acestor pensii speciale”.

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, susține însă că există o decizie a Comisiei naționale de organizare a alegerilor care interzice ca în această perioadă să se facă transferuri, radieri și excluderi din partid și ca atare, din punctul său de vedere, decizia de excludere a lui Varga nu are nicio valoare.

L-am întrebat pe Cătălin Canciu cum comentează această chestiune, iar răspunsul a fost: „Domnul Boboc a venit cu o decizie în buzunar și a prezentat-o; acea decizie a fost emisă cu o zi înainte. El n-a venit ca un președinte de organizație să prezinte în timpul discuțiilor această decizie, ci după ce am luat noi o hotărâre, a scos-o din buzunar, așa, într-o formă arogantă și lipsită de deontologia unui coleg de partid și ne-a arătat-o ca și cum cum ne-ar fi «închis». Dar vreau să vă spun că în timpul dezbaterii un coleg al nostru a adus în discuție această decizie, iar noi, înainte de a vota propunerea de excludere, am votat dacă mai continuăm această procedură sau nu, ceea ce mă face pe mine să cred că, de fapt, colegii au fost extrem de doritori de a proceda așa.

Și până la urmă nu este vorba de o excludere, este vorba de o propunere, durează 30 de zile până ajunge în BPJ și acolo sunt și juriști și BPJ poate să zică «Nu ați avut dreptate» sau poate să zică «Da, votăm excluderea domnului Varga».

Pe mine m-a deranjat această atitudine a domnului Boboc: a stat pe margine și după ce s-a finalizat punctul cu excluderea, a spus ceva de genul «Sunteți nepricepuți!», într-o formă disprețuitoare. Mi-a lăsat un gust amar”.