Canciu, despre Boboc: Mi-a trimis niște profesori care nu au nicio competență managerială; nu mi-aș fi permis să îi numesc directori. Eu sunt respectat de oameni, nu mă arată nimeni cu degetul că am împrumutat bani și nu i-am dat înapoi

Fostul inspector școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu, președinte al Organizației Municipale PNL Brăila, nu este dispus să primească sfaturi de la președintele Organizației Județene PNL Brăila, care „din punct de vedere profesional n-a dovedit nimic”.

Boboc a declarat astăzi că atunci când Canciu a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului Școlar Județean Brăila i-a dat un sfat: să încerce să se apropie de cei din sistemul de învățământ, fiindcă dacă el va avea o imagine bună în această zonă, automat și PNL va avea o imagine bună. Boboc a mai spus că din ce a constatat, Canciu „n-a dat doi bani pe sfatul lui”, sugerând că acesta nu are o imagine bună în sistem.

În ceea ce-l privește, Cătălin Canciu consideră că „un individ” ca Boboc, care în domeniul profesional a dat un singur examen și n-a reușit să ia nici măcar nota 5, nu este omul potrivit pentru a da sfaturi altora despre cum să-și desfășoare activitatea managerială: „Îmi este greu să primesc sfaturi de la un individ care din punct de vedere profesional n-a dovedit nimic. Eu am dat examene și paraexamene de-a lungul carierei mele. El a dat un singur examen și n-a fost în stare să ia nota 5.

Legat de «sfaturile» politice pe care mi le-a dat în ceea ce privește managementul de la Inspectoratul Școlar, domnul Boboc mi-a trimis niște colegi profesori care nu au nicio competență și nicio calitate din punct de vedere managerial și nu mi-aș fi permis să îi numesc directori, pentru că imaginea mea, într-adevăr, ar fi fost șifonată. Eu sunt apreciat în sistem, sunt respectat de oameni, nu sunt arătat de nimeni cu degetul că am împrumutat bani și nu i-am dat înapoi, că am spus minciuni, că am făcut tot felul de șmecherii care să mă compromită. Eu sunt un om așezat, cu familie, cu copii, cu lucruri care definesc un om de calitate.

Domnul Boboc să-și vadă de treaba lui, că din punctul meu de vedere a stat cu mâna întinsă la ușa partidului, n-a făcut nimic din punct de vedere profesional. El este jurist, deci ar fi trebuit să fie avocat, să fie notar; a așteptat cu mâna întinsă la ușa partidului niște funcții politice și atâta tot. În rest, e gargară… la gargară ne pricepem cu toții.

Și mai este ceva: Cătălin Boboc se dă un mare liberal. Acțiunea lui în ceea ce privește demiterea mea a fost una contra partidului. De ce? Pentru că bun sau rău, cum sunt eu, sunt persoana susținută politic de PNL la șefia Inspectoratului Școlar Județean Brăila. Pe cine au pus în locul meu? A pus un om care a candidat din partea PMP la alegerile din 2020”.