Canciu: Eu am spus întotdeauna că vasul Borcea nu are ce căuta la Inspectoratul Școlar, pentru că acesta trebuie să fie exploatat și valorificat la adevărata sa valoare

Inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), declară că nu-și asumă „meritele altuia” în ceea ce privește vasul Borcea, doar pentru că a postat pe o rețea de socializare un material realizat de un post de televiziune pe această temă, cu comentariul „Vasul Borcea, o capodoperă cu care ne mândrim!”. Canciu a precizat că a fost rugat de ziariștii care au făcut filmările să dea o scurtă declarație cu privire la vasul Borcea și că i s-a părut firesc că aceștia i-au cerut să vină la vas pentru acest lucru.

Șeful ISJ răspunde astfel declarațiilor făcute astăzi de fostul inspector școlar general Viorel Botea (PMP), care a spus că „i se pare se pare o chestie jenantă să te lauzi cu ce a făcut altcineva”. PMP-istul a afirmat că el „a reparat vasul” pe vremea când era inspector școlar general și acum Canciu „s-a suit pe vas” ca să se laude cu el.

„A fost o rugăminte a celor de la DIGI TV și Antena 1, m-au rugat oamenii să vin și eu la vasul Borcea, unde realizau acel material. M-am dus la navă pentru că mi se părea normal să ia acolo un cadru, nu pe stradă. De altfel, eu am spus întotdeauna că această navă nu are ce căuta la Inspectoratul Școlar, pentru că ea trebuie să fie exploatată și valorificată la adevărata ei valoare. La ISJ nu este valorificată astfel, trăiește din sărăcie, ISJ nu are bani decât de subzistență pentru această navă”, a precizat Canciu.

Amintim că vasul cu aburi și propulsie cu zbaturi Borcea a fost construit în 1911, a fost yacht al regelui Ferdinand și este inclus în patrimoniul național, ca obiect de tezaur.
(sursă foto – TVR)