CANCIU: GRĂDINA ZOOLOGICĂ DE LA BRĂILA NU ESTE NICI MĂCAR UN GRAJD LA CONDIȚII EUROPENE

Consilierul municipal Cătălin Canciu (PNL) este nemulțumit de modul în care arată Grădina Zoologică de la Brăila și este de părere că aceasta ar trebui modernizată, eventual cu fonduri europene. Liberalul a făcut câteva comentarii pe această temă în cadrul ședinței CLM Brăila, la momentul la care se discuta proiectul de hotărâre privind subvenționarea activității Grădinii Zoologice pe anul 2020 cu suma de 610 mii lei.

„Grădina Zoologică are un rol extrem de educativ. Toți copii își doresc și rămân cu o imagine frumoasă de la o grădină zoologică. Ceea ce se întâmplă la Brăila nu este, iertați-mi comparația, nici măcar un grajd la condiții europene.

Există, de altfel, un manual cu condiții minimale pe care țările europene ar trebui să le respecte. Vă propun să ne gândim – și noi, PNL ne vom gândi și vom susține toate proiectele de dezvoltare, mai ales cu fonduri europene.

Nu departe de noi, la Călărași, s-a făcut o investiție cu bani europeni în Grădina Zoologică de acolo de 330.000 de euro sau în anii din urmă dincolo de granița sudică a României, la Dobrici, un oraș de circa 110.000 de locuitori, s-a făcut o investiție în colaborare cu orașul Constanța de 1 milion de euro proveniți din fonduri europene. De aceea mă gândesc că merităm și noi, merită acest oraș o Grădină Zoologică așa cum se cade”, a spus Cătălin Canciu.