Canciu: Îl sfătuiesc pe primarul Dragomir să fie mai atent cu problemele școlii, pentru că lucrurile nu sunt ca la creșterea de porumbei. Aici e vorba de strategii, statistici, avem o responsabilitate extrem de mare

Inspectorul școlar general Cătălin Canciu (PNL) declară că primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), nu face diferența între ceea ce este „rețeaua școlară” și ceea ce înseamnă „planul de școlarizare” și că declarațiile edilului sunt unele politicianiste.

În disputa iscată între cei doi ca urmare a propunerii făcute de șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) ca anul viitor să se reducă numărul de clase a IX-a la liceele de elită ale Brăilei – propunere pe care primarul a respins-o categoric -, Canciu și Dragomir și-au aruncat unul altuia în ultimele zile o mulțime de replici acide.

Inspectorul școlar general a afirmat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că primarul „demonstrează o neînțelegere a fenomenului (necesitatea reducerii numărului de clase a IX-a în anul școlar următor – n.r.), mesajul fiind unul instigator, tendențios, politicianist, cu puternice tendințe de populism. «De fapt, uite ce face Canciu, un membru de partid care taie și spânzură» – ceea ce nu este adevărat. Această reducere a claselor este o propunere, în sensul în care trebuie să ne încadrăm în numărul de elevi prevăzut de lege.

Mie îmi pare rău că domnul primar se ia de partea pe care o știe cel mai bine sau pe care o recită cel mai bine: politicianismul. Eu mi-aș dori ca aici, la ISJ și în cazul școlii să vorbim doar despre școală și despre școală încadrată în legislația țării.

Îl sfătuiesc pe domnul primar să fie mai atent cu problemele școlii, cu problemele unor oameni care cunosc acest sistem și îmi pare rău că lucrurile nu sunt ca la creșterea de porumbei. Aici este școală, sunt strategii, sunt statistici, sunt atâtea și atâtea analize, pentru că vorbim de zeci și zeci de mii de copii pentru care avem o responsabilitate extrem de mare”.