Canciu: Imaginati-va un primar cu 8 clase si-un liceu indoielnic, sa numeasca directori de scoli! Eu nu bag mana in foc nici pentru adjunctii mei si nici pentru directori…

???????????????????????????????

Inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, nu pune mare pret pe educatia si competenta profesionala a primarilor din judet si nici pe capacitatea lor de a-si face o imagine corecta in legatura cu nivelul profesorilor si directorilor de la scolile din localitatile lor. Canciu declara ca ar fi “un vacarm” daca s-ar ajunge ca directorii de scoli sa fie pusi in functii de niste primari care au “8 clase si-un liceu indoielnic”.
Seful ISJ a facut aceste comentarii in contextul in care a fost intrebat daca instututia Inspectoratului Scolar mai are vreun rost, sau ar trebui desfiintata: “La ora ora actuala, daca nu ar fi inspectoratele scolare,  care sunt o jumatate de armata – asa spun eu, pentru disciplina cu care organizeaza concursuri scolare, programe nationale -, eu va spun ca ar fi un vacarm. Imaginati-va un primar care are 8 clase si-un liceu indoielnic, sa faca numiri de directori! Cum spuneati dvs, cat de gaunosi suntem noi (cei de la ISJ Braila – n.r.), de bine, de rau, punem oameni care isi merita locul acolo”.

Chiar daca seful ISJ nu are nicio incredere in primari, cand e vorba de capacitatea lor de a numi directori de scoli, Canciu admite, indirect, ca n-are baza nici in deciziile proprii, in ceea ce priveste numirile de directori. Mai exact, el a declarat ca in ceea ce-l priveste, n-ar baga mana in foc pentru nimeni in afara de el – mai exact, a precizat seful ISJ, nu ar baga mana in foc pentru inspectorii scolari generali adjuncti Dan Gheorghita si Daniela Turcu, dar nici pentru vreun director din judetul Braila, numit de el. (foto – inspectorul scolar general Catalin Canciu, impreuna cu adjunctii sai, pentru care n-ar baga mana in foc)

Declaratiile suprinzatoare ale lui Catalin Canciu pe aceasta tema, aici: