CANCIU: „INCIDENTE PRECUM GESTUL DOMNULUI PRICOP NU SUNT BINEVENITE PENTRU PNL BRĂILA ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ”; BOBOC: „PSD A FORȚAT LUCRURILE, PENTRU CA PRICOP SĂ FIE ALES PREȘEDINTELE CA”

„Astfel de incidente – ca să nu le spun altfel, derapaje sau…. – în care se înscrie și gestul domnului Pricop nu sunt binevenite pentru PNL Organizația Brăila în momentul de față. L-am chemat și i-am spus «Cristi, noi am stabilit ceva…»” – este modul în care a comentat astăzi președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, faptul că luni dr. Cristian Pricop (PNL) a fost ales în funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean, iar ieri acesta a demisionat din funcția amintită, precum și din cea de membru al CA.

Ziariștii au vrut să știe ce s-a întâmplat în aceste câteva zile și în cazul în care exista o decizie luată la partid ca Pricop să nu accepte nicio funcție, de ce acesta a candidat și a acceptat și funcția, după ce a fost ales președinte CA.

Canciu a declarat că a existat o astfel de decizie la partid și că în ciuda faptului că i-a fost comunicată decizia respectivă, Cristian Pricop a candidat și a acceptat funcția de președinte al CA, după care a existat o altă discuție, pe aceeași temă, după care medicul a demisionat din funcția respectivă.

În ceea ce-l privește, președintele Organizației Județene PNL Brăila, Cătălin Boboc a continuat să susțină că dr. Pricop nu a vrut să candideze și nici să fie ales președinte, dar PSD-ul l-a ales cu forța: „PSD-ul a crezut că poate să rezolve niște lucruri și poate să forțeze niște lucruri în PNL, așa cum au fost obișnuiți niște ani, așa cum vor ei. Eu am vorbit cu Cristi Pricop și mi-a spus că el, personal, a făcut o altă propunere…

Cert e un lucru; eu am vorbit cu dumnealui alaltăseară, am vorbit și duminică seara, că știam că urmează ședința aceasta, lucrurile au fost extrem de clare, am convenit amândoi… Credeți-mă că PSD-ul a forțat toate detaliile, încât s-a ajuns unde s-a ajuns (dr. Pricop a fost ales președintele CA – n.r.)”.

Liderul PNL a fost întrebat de ce, în aceste condiții, dr. Pricop a acceptat felicitările pe care i le-au transmis colegii de partid (și nu numai) la modul public pe o rețea de socializare și nu a precizat public că nu acceptă acea funcție, la modul „Stimați colegi, stimată presă, uitați ce s-a întâmplat azi: ăștia m-au forțat și eu intru pe contul meu de Facebook și vă anunț că nu-s de acord și e o manevră PSD-istă”.

Boboc a răspuns: „Știți foarte bine că doctorul Pricop nu e, așa, un mare comentator public, ca s-o facă și acum… Cristi și-a văzut de meseria lui de fiecare dată. Să mă aștept acum să iasă Cristi public cu 1000 de declarații de dezmințire”.