CANCIU, ÎNTREBAT DACĂ FACE ECHIPĂ CU BOTEA LA ISJ: NE RESPECTĂM ȘI COLABORĂM, CĂ PÂNĂ LA URMĂ SE UITĂ ATÂTEA MII DE OAMENI, DE DIRECTORI, DE PROFESORI, DE PĂRINȚI. CE-AR FI SĂ FIM ÎNTR-UN SCANDAL, AȘA?

„Relația mea cu inspectorul școlar general este o relație de subordonare. Eu sunt inspector școlar general adjunct. Eu sunt într-o funcție publică, știu ce am de făcut…” – este răspunsul dat astăzi de Cătălin Canciu (PNL), în cadrul unei conferințe de presă în care a fost întrebat cum colaborează cu șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Viorel Botea (PMP).

Întrebat dacă el și Botea fac echipă la nivelul ISJ, Canciu a spus: „Ne respectăm. Eu nu cred că la acest nivel, doi oameni cu carte, cum se spune, își consumă orgoliile. Chiar dacă fiecare dintre noi avem anumite viziuni, opțiuni, ne respectăm și colaborăm, că până la urmă se uită atâtea mii de oameni, de directori, de profesori, de părinți. Ce-ar fi să fim într-un scandal, așa?”.

Ziariștii i-au amintit lui Canciu că relația sa cu Botea are o istorie interesantă, iar liberalul a comentat: „Dacă urmăriți cu atenție, eu niciodată nu am ieșit și nu am spus «domnul Botea face și drege»”.

În acest context, ziariștii i-au reamintit lui Canciu că în urmă cu ceva timp scria pe o rețea de socializare despre Botea: „Îi vorbește gura fără creier. Un aberant agramat”.

„Era un răspuns la o acuzație foarte gravă a domnului Botea, aceea că eu am blocat angajările în învățământ, iar când l-am auzit spunând «servici» în loc de «serviciu», cum aș fi putut… Nu știu, mă deranjează, suntem profesori…

Eu am pus foarte mult suflet la Inspectoratul Școlar în cei 4 ani, am încercat să fac tot ce este mai bun și mai frumos pentru școală, iar la final, oamenii să-și aducă aminte «Uite, a fost un profesor care 4 ani de zile și-a făcut treaba aici!».

Da, eu sunt mai slobod la gură; asta e, așa m-a făcut mama. O să încerc să fiu foarte atent. Nu asta se întâmplă în casă, nu asta se întâmplă mai ales în clasă, cu copiii”, a spus Cătălin Canciu.