Canciu: Mă întreabă pe mine de testele COVID domnul primar?! Ați văzut că în autobuze oamenii sunt îngrămădiți ca atunci când ne duceau la muncile agricole? Și te întrebi de unde am contractat virusul în municipiul Brăila…

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, care este și consilier municipal, susține că nu a fost nimic deplasat în intervenția pe care a avut-o în cadrul unei recente ședințe CLM, când a solicitat ca Primăria „să ajute proprietarii de locuințe din zona veche a orașului pentru a-și îmbunătăți fațadele prin accesarea de fonduri europene”.

„Îți vine să plângi când mergi pe strada Mihai Eminescu. Case care mai stau într-un fir și mâine-poimâine, ferească Dumnezeu de un seism, multe dintre ele vor cădea; altele placate cu gresie, cu termopane, cu tot felul de kitch-uri care le batjocoresc fără niciun fel de respect și noimă”, a  explicat Canciu într-o conferință de presă.

Primarul Marian Dragomir (PSD) i-a răspuns liberalului la modul „Înainte de a face orice tip de afirmație, eu vă recomand să vă interesați, pentru a nu vă face de râs în fața oamenilor, spunând niște lucruri care nu există în legislație în momentul de față”, Canciu fiind luat peste picior și de viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PDS) în ședința CLM amintită.

În acest context, l-am întrebat pe liderul PNL Brăila dacă se așteaptă ca liberalii să aibă parte în continuare în ședințele CLM de acest gen de replici acide din partea șefilor administrației locale.

„Vă spun un lucru: nu mă interesează. Eu îmi voi face treaba, nu vor face altceva decât îmi vor da mult mai multă apă la moară. Eu știu că atâta timp cât sunt cetățeanul Brăilei și sunt ales de cetățenii Brăilei trebuie să lupt atât cât pot eu, cu resursele mele – și colegii mei cred că sunt de aceeași părere cu mine -, să luptăm ca să facem lucrurile mai bune.

Puteau măcar să ne respecte, pentru că noi nu am vorbit urât, nici nu ne-am adresat într-un mod în care… eu cred că  nu am făcut altceva decât jocul de opozanți, de consilieri în opoziție.

Mă întreabă pe mine (în calitate de inspector școlar general – n.r.) de testele COVID domnul primar? Dar nu mă interesează pe mine câte sunt, pe mine mă interesează ca atunci când cabinetele medicale identifică un elev să-l testeze, asta mă interesează pe mine, nu numărul lor! Că sunt 10.000 sau 20.000, nu asta este important pentru mine, asta este important pentru DSP.

Școlile sunt sigure și au fost întotdeauna sigure, pentru că profesorii nu lasă copiii să circule prin școală fără măști. Dar ați circulat cu autobuzul? Ați văzut cum este dimineața? La capătul liniei 10 trebuie să plece oamenii la 6:45 ca să ajungă la serviciu. Sunt îngrămădiți exact cum ne duceau la muncile agricole pe timpul lui Ceaușescu; și te întrebi de unde am contractat virusul în municipiul Brăila…”, a spus Cătălin Canciu.