CANCIU: „NIȘTE TUIA DIN CARE 40% ESTE USCATĂ NU E UN SPAȚIU VERDE AMENAJAT”; DRAGOMIR: „UNII AU UN SPIRIT DE OBSERVAȚIE AGIL, DAR N-AU TIMP SĂ COBOARE SĂ UDE SPAȚIUL VERDE PE CARE ÎL CRITICĂ”

„Înțepături” în ședința de azi a CLM Brăila între liberalul Cătălin Canciu și social-democrați, pe tema spațiului verde din apropierea unei parcări amenjate recent în zona Plantelor.

Consilierul municipal Cătălin Canciu (PNL) a comentat că suma cheltuită pentru amenajarea spațiului verde din apropierea blocului în care locuiește, așa cum este ea prezentată în documente, este cam mare, având în vedere ce s-a făcut în realitate: „Analizând suprafața spațiului verde, am observat în proiect 704 mp, cu o valoare de 6044 de lei; cam 8,6 lei/mp. Vă voi trimite o fotografie, să vedeți cum arată acel spațiul verde care se rezumă la un rând de tuia din care cel puțin 40% este uscată. Acela nu este un spațiu verde amenajat”.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a comentat ironic că „unii iau ca etalon situația proprie și după ce critică proiectele, se îngrămădesc să-și ia locuri de parcare acolo unde ei criticau proiectul respectiv. Au un spirit de observație deosebit de agil, dar n-au timp să coborare să ude și ei spațiul verde pe care îl criticau. Toți suntem campioni la criticat…

La acel preț de 6 lei/mp pe care l-ați calculat dvs aș vrea să luați în calcul și lucrările de amenajare a terenului din punct de vedere al pământului care a fost adus, întins, al plantării unor spații verzi și al udării lor. Noi considerăm ca 6 lei/mp în zona respectivă nu este un preț mare.

Aș vrea ca de fiecare dată când aveți spirit critic să ne și implicăm și atunci când vedem că lângă blocul nostru un pom se usucă, să coborâm să-i punem o găleată de apă, că nu sărăcim”.

Liberalul a replicat că personal, se implică, dovadă că „a luat un sac și curățat parcarea, care este mizerabilă”, în dreptul mașinii sale și a mașinilor unor vecini.

Cătălin Canciu a mai spus că nu a criticat faptul că s-a amenajat o parcare, ci a făcut referire strict la faptul că dacă tot s-au tăiat atâția copaci, „n-ar fi fost rău să se fi sădit 10-15 arbori, pentru ca acea zonă să nu devină vara un adevărat emițător de căldură, 80-90-100 de grade”.

La rândul său, viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a comentat că nu este posibil să fie 90-100 de grade, fiindcă „la 100 de grade se toarnă asfaltul”, iar „o temperatură de 90 de grade Celsius nu susține viața”.