Canciu: Nu ne-a mirat faptul că județul Brăila este din nou pe primul loc în ierarhia națională la simularea națională a examenului de Bacalureat. Totuși, procentul de promovabilitate este redus față de ceea ce ne așteptam noi

Inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu, este mulțumit de performanța din acest an a elevilor brăileni care au participat la simularea națională a examenului de Bacalureat, în condițiile în care județul nostru s-a plasat pe primul loc la nivel național, cu o promovabilitate de 52,1% (rata de promovare generală pe țară a fost 40,71%).

„Am aflat cu bucurie faptul că în urma simulării examenului de Bacalureat suntem din nou pe primul loc în ierarhia națională. Nu am fost uimiți de acest lucru, pentru că deja de ani și ani, de prin 2011 și până în prezent, am fost în permanență pe podiumul național. Totuși, procentul de promovabilitate este redus față de ceea ce ne așteptăm noi – 52,2% este puțin, în condițiile în care în vară întotdeauna am depășit 75%. Sper că acest procentaj, această valoare să o atingem peste câteva luni.

Este meritul elevilor, este meritul profesorilor și bineînțeles, al părinților. Și pentru acest lucru le mulțumesc tuturor și s-o țină tot așa, ca rezultatele județului Brăila să fie frumoase”.

Întrebat dacă procentul de promovabilitate la simulare este mai redus în acest an, comparativ cu așteptările cadrelor didactice, pentru că în ultimii doi ani elevii au făcut școala ba online, ba la clasă, ca urmare a crizei COVID, șeful ISJ Brăila a răspuns: „Cu siguranță copiii au fost bulversați, pentru că indiferent cât ne-am dorit și cum ne-am dorit să realizăm aceste lecții online, nu este totuna cu prezența în clasă. E cu siguranță un dezechilibru, un dezavantaj pentru copii. Și nu numai pentru copii; și pentru noi, ca profesori”.

Canciu a mai precizat că la aceasta dată, aproape 60% dintre cadrele didactice brăilene fie s-au vaccinat, fie sunt programate pentru vaccinare, iar la Inspectoratul Școlar circa 85% din personal s-a vaccinat sau urmează să se vaccineze.