Canciu: Numirea directorului Școlii din Frecăței este legală. Potrivit legii, persoana numită în funcție nu trebuie să fie expert în management educațional

Inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), admite că profesoara pe care a numit-o în funcția de director al Școlii Gimnaziale Frecăței nu este expert în management educațional, dar spune că numirea acesteia este perfect legală.

El răspunde astfel declarațiilor făcute astăzi de fostul inspector școlar general Viorel Botea, care a afirmat că „la Frecăței a fost numită ca director o persoană care nu face parte din corpul experților în management educațional, deci numirea este ilegală”, referindu-se la Angelica Pestrea.

Șeful ISJ a explicat: „Dacă nu există niciun profesor care este expert în management educațional doar n-o să lași școala fără director. Așa cum scrie în Legea educației, este necesar să fie profesor titular și să-și dea acordul pentru a fi detașat în funcția de director. Detașarea este pe o perioadă limitată de timp.

A fi expert în management educațional este o condiție pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcției de director. Dar dacă la Școala Frecăței nu am găsit un profesor care să fie expert, pentru a-l numi director,  trebuie să numesc pe cineva director acolo”.