Canciu (PNL): Vinovați pentru închiderea centrelor de vaccinare sunt primarul Dragomir și directorul Ciochină, care a dat aviz pentru această tâmpenie

Consilierul municipal Cătălin Canciu (PNL) îi acuză pe primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) și pe directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, de faptul că au închis recent mai multe centre de vaccinare din municipiu, ceea ce în opinia liberalului a fost „o tâmpenie”. Canciu face aceste acuzații în condițiile în care în ultimele zile a crescut substanțial numărul brăilenilor care se vaccinează, iar la centrele care funcționează în oraș este destul de agolomerat.

Liberalul a scris pe o rețea de socializare: „Vinovați pentru închiderea centrelor de vaccinare sunt primarul Dragomir și directorul Ciochină, de la DSP Brăila, cel care a dat aviz pentru această tâmpenie.

Se vor înființa două centre de vaccinare, primul la fosta școală nr. 3, în Bariera Călărașilor, al doilea la Școala Nedelcu Chercea, dar va dura ceva timp, pentru că este nevoie de o documentație stufoasă”.

Consilierul PNL face referire la faptul că în luna septembrie CLM Brăila a aprobat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Marian Dragomir, ce viza revenirea unui număr de cinci săli de sport la destinația de spații de învățământ, în condițiile în care printr-o hotărâre CLM anterioară le fusese schimbată destinația, fiind transformate în centre de vaccinare antiCOVID. Dat fiind că luni la rând aceste centre de vaccinare nu au fost folosite deloc, iar elevii aveau nevoie de spații în care să-și desfășoare activitățile de educație fizică, directorii unităților de învățământ respective au solicitat ca sălile de sport să revină la destinația lor inițială.

Canciu l-a mai atacat pe primarul Dragomir pe această temă zilele trecute, acuzându-l că „își bate joc de brăileni”, închizând și apoi deschizând centrele de vaccinare din sălile de sport, însă edilul șef a precizat că solicitarea din luna octombrie privind găsirea unui spațiu pentru amenajarea unui nou centru de vaccinare vine de la Prefectură, nu de la Primărie.

Precizăm că în prezent în municipiul Brăila există un singur centru de vaccinare care funcționează și în week-end (cel amenajat în sala de sport a Liceului „Anghel Saligny”), însă cei interesați se pot vaccina și centrul de vaccinare din parcarea Mall din Vărsătura. În rest, brăilenii se pot vaccina în cabinetele unor medici de familie din municipiu, care sunt deschise de luni până vineri.