Canciu: Am solicitat directorilor scolilor sa inchida portile, pe perioada cursurilor. E o decizie buna, chiar daca a inflamat parintii

P1110425

Inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, declara ca a cerut personal directorilor de scoli sa  recurga la masura inchiderii portilor pe perioada cursurilor, pentru a-i impiedica, astfel, pe elevi, sa iasa din unitatea de invatamant si  sa se expuna unor pericole. Seful ISJ a explicat ca a facut acest lucru dupa ce intr-un alt judet din tara s-a intamplat o nenorocire cu o eleva care a iesit din scoala si a fost lovita de o masina. Catalin Canciu considera ca indiferent cat ar protesta unii parinti, decizia de a nu permite elevilor sa iasa din scoala pe perioada cursurilor este cea mai buna: “Eu recomand, eu nu pot sa impun scolilor, scoala are personalitate juridica – ca toata lumea asa crede, ca Inspectoratul Scolar este buricul educatiei. Nu, noi putem doar recomanda scolilor, pentru ca scolile iau decizia la nivelul conducerii lor. Si mi-am dat seama ca solutia cea mai buna si cea mai serioasa este de a inchide portile pe perioada cursurilor.

Domnule, si eu am copii, fata mea cea mica este la scoala. Eu imi vad de treaba mea, de serviciul meu, ca stiu ca copilul meu este la scoala. Daca scoala ii da drumul in pauza si fereasca Dumnezeu, se intampla ceva cu ea, eu trag la raspundere scoala, pentru ca copilul ala trebuia directionat intr-un anumit fel”.

Declaratia completa a sefului ISJ Braila, pe aceasta tema, aici: