Canciu: Tânărul viceprimar Jantea Crican ne-a catalogat pe noi, liberalii, ca pe niște neștiutori… El este un pițifelnic care jignește fără să aibă nicio noimă

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, este nemulțumit de modul în care sunt tratați consilierii municipali liberali de către primarul Marian Dragomir (PSD) și viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD), în cadrul ședințelor CLM.

Canciu a făcut referire în special la ceea ce s-a întâmplat la o recentă ședință CLM în care el, personal și liberalul Florin Gheorghiță au fost luați peste picior de  cei doi social-democrați, iar viceprimarul i-a spus lui Canciu că „face confuzii”, dar nu e de mirare, fiindcă „dumnealui este un simplu profesor de geografie, iar atunci când încearcă să vadă ce este și dincolo de gard, evident că sunt anumite carențe pe care le are”.

În ceea ce-l privește, liderul PNL afirmă că în ședințele CLM Brăila liberalii vorbesc despre lucruri care în opinia lor, sunt importante pentru brăileni. Astfel, Cătălin Canciu a a amintit de subiectul Zonei Libere, care era în trecut „oxigenul care a creat din mahalalele lui Panait Istrati un oraș prosper”, iar astăzi, „în loc ca această Zonă să reprezinte un furnizor de venituri și de investitori străini, nu este altceva decât o sinecură pentru activul de partid (PSD – n.r.). De ce vă spun acest lucru: dintr-un buget de venituri de circa 4.800 mii lei, circa 4.500 mii lei reprezintă cheltuieli. Cu alte cuvinte, această Zonă Liberă nu-și mai atinge scopul pentru care a fost creată. La Brăila Zona Liberă este doar un loc unde se rezolvă sinecurile din partidul-stat”.

Un alt subiect pe care Canciu îl consideră important și pe care l-a și abordat ședința amintită a fost cel referitor la Compartimentul de implementare a proiectelor europene din cadrul Primăriei Brăila, unde toate posturile sunt vacante, ceea ce nu i se pare normal: „În toată Europa în aceste compartimente este un freamăt exact ca în urdinișul stupului. La noi e liniște…

Și tânărul viceprimar ne-a catalogat ca pe niște neștiutori, ca pe niște oameni care habar n-avem… Eu sunt «doar un profesor de geografie» care are câteva mii de elevi în spate, care are o carieră de 25 de ani, în care nu am nicio secundă un motiv de a lăsa capul în jos, ba din contră.

Și acest… nu știu, i-aș spune un cuvânt care nici măcar nu este în dicționarul limbii române: pițifelnic. Înseamnă un om care își dă cu părerea, dar n-are nicio competență sau cum se spune mai nou, «expertiză». În schimb, el este exponentul celor care se urcă pe sfânta cruce, pe monumentul Eroilor. Acest tip de om, acest tip de caracter care jignește fără să aibă nicio noimă, fără să aibă niciun pic de respect măcar pentru vârsta celor pe care-i jignește”.