CAND ZECI DE MII DE BRAILENI SE INTREABA DACA AU FOST TEPUITI DE CUP DUNAREA, PRIMARUL SE BUCURA CA AVEM LOGO “BRAILA 650”

Domnule primar Marian Dragomir, muta-ti biroul la partid! Ca esti primarul PSD-istilor, nu al brailenilor! Dupa reactia ta in contextul recentului scandal legat de modul in care calculeaza CUP Dunarea taxa pentru apa de ploaie, este clar ale cui interese le reprezinti!

Pentru cei care inca n-au aflat, o instanta judecatoreasca a decis, printr-o sentinta definitiva, ca aceasta companie a incarcat la modul grosolan, ani de zile, facturile braileanului Mihail Stafida. In sentinta se precizeaza ca instanta a constatat ca erorile provin din faptul ca angajatii CUP Dunarea au luat in calcul cantitati de precipitatii mai mari decat cele reale. Cantitati substantial mai mari, dovada ca in anul 2015, Stafida a fost pus sa plateasca dublu fata de suma corecta.

Este greu de crezut ca amintita companie a luat in calcul cantitati de precipitatii gresite doar in cazul unui singur client, iar pentru restul de 60.000, a folosit datele corecte. In conditiile in care instanta a decis ca lui Mihail Stafida sa i se restituie banii incasati necuvenit in perioada 2014-2016, zeci de mii de braileni se gandesc ca poate si in cazul lor s-a gresit si poate ar trebui sa primeasca si ei banii inapoi.

In acest context, evident ca oamenii asteapta lamuriri de la autoritati. Nu de la managerul CUP Dunarea, Silviu Mangiurea – ca doar n-o sa-si taie singur craca de sub picioare -, ci de la primar. De altfel, Mangiurea (PSD) nici dupa ce a primit sentinta nu stie clar daca se iau in calcul cantitatile de precipitatii raportate pe regiune sau pe localitate. In plus, el sustine ca eroarea provine din diferenta de suprafete raportate de cetateanul in cauza (dupa managerul CUP, e vina lui Stafida), desi in sentinta scrie negru pe alb ca eroarea provine din faptul ca s-au luat in calcul cantitati de precipitatii mai mari decat cele reale.

Domnule primar, de obicei, cand e vorba sa mai bifezi un targ de iarna realizat, un autobuz cumparat sau un (unic) punct de colectare a deseurilor finalizat, esti prompt in a le anunta pe Facebook: in cateva minute, ai facut deja postarea, cu tot cu poze, eventual si-un filmulet. Zilele acestea ai fost la fel de prompt in a anunta castigatorul concursului pentru logo-ul “Braila 650”. Dar ai fost foarte rezervat in privinta subiectului care arde (la buzunar zeci de mii de familii): Am fost furati in ultimii ani la calculul taxei pe apa de ploaie sau nu? Daca da, ne primim banii inapoi? Si cei vinovati raspund?

Domnule primar, ai facut o declaratie de doua minute in sedinta CLM, a doua zi dupa ce s-a declansat scandalul taxei pe apa de ploaie, in care ai sugerat ca e vorba despre o eroare produsa din cauza diferentelor de suprafete raportate. Te-a mintit Mangiurea sau te-ai lasat mintit de Mangiurea, fiindca nu-ti da mana sa recunosti adevarul? Nu te-a interesat sa afli adevarul, sa vezi sentinta, sa te lamuresti daca este vorba de cantitati de precipitatii sau de suprafete?

Voi, PSD-istii, ati instalat la conducerea CUP Dunarea oamenii vostri, voi, PSD-istii, ati burdusit compania cu oamenii vostri (printre care si sotii ale unor consilieri), voi, PSD-istii, ii asigurati spatele lui Mangiurea in CLM si CJ prin oamenii vostri (consilieri municipali si judeteni).

Pentru toate magariile pe care le face CUP Dunarea voi sunteti raspunzatori: presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, presedintele executiv PSD Braila, Aurel Simionescu, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac si tu, Marian Dragomir. Voi i-ati pus acolo, voi ii tineti acolo,  voi ii protejati, voi le sustineti/tolerati toate manevrele!

Teoretic, tu esti primarul nostru, nu al lor. Al nostru, al brailenilor, nu al lor, al PSD-istilor. Nu ai biroul de primar in sediul PSD si nu esti platit de PSD. Tu ar trebui sa ne aperi in primul rand interesele si drepturile noastre, nu ale lor!

Este posibil ca zeci de mii de familii sa fi fost inselate de CUP Dunarea in ultimii ani, sa fi fost pagubite – fie si cu 518 lei -, ani la rand. Sunt oameni carora tu le esti primar, pe care tu ar trebui sa-i reprezinti. Oameni care astepta un raspuns clar de la tine: s-a gresit la suprafete sau s-a gresit la cantitatile de precipitatii? S-a gresit intr-un singur caz sau s-a gresit in zeci de mii de cazuri?

Asta ii intereseaza pe braileni in primul rand, nu care este logo-ul “Braila 650”.

“BRAILA 650 – AVEM SIGLA!!! Felicitari Mihai ICHIM din Braila!!!” – asta ai tu sa le comunici brailenilor pe Facebook, acum.

Nu ti-e rusine, Marian Dragomir?