CANDIDAȚII AUR BRĂILA LA ALEGERILE PARLAMENTARE: ANDREI HANGAN PENTRU SENAT ȘI CIPRIAN CIUBUC PENTRU CAMERA DEPUTAȚILOR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță într-un comunicat de presă că are liste complete de candidați la funcțiile de deputați și senatori în toate județele țării, precum și pentru Diaspora.

Conducerea AUR precizează în documentul amintit că au fost depuse liste de candidați și în județul Brăila: „Profesorul Florian Colceag, «antrenorul de genii», activistul pentru  apărarea drepturilor românilor din Covasna, Harghita și Mureș Dan Tanasă, naistul Nicolae Voiculeț, dar și inventatori, istorici, teologi, cadre universitare, antreprenori, generali ai Armatei Române candidează pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile din 6 decembrie.

În județul Brăila au fost depuse liste formate preponderent din tineri. În acest județ, la Senat, lista este deschisă de Andrei Hangan, de formație inginer. Hangan a participat la construcția de la zero a unei vinării cunoscute din Orhei, este antreprenor și  administrează două restaurante cu mâncare tradițională românească.

Pe prima poziție pentru Camera Deputaților se află Ciprian Ciubuc, de profesie inginer, în prezent antreprenor și specialist imobiliar pentru segmentul rezidențial. În 1899, străbunicii lui Ciubuc, greci la origine, viticultori în Brăila, pleacă în Basarabia, unde pun bazele unei plantații de viță de vie.

Susținere activă în campania AUR pentru parlamentare și-a anunțat și actorul și fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu: «Nu candidez, pentru că aș vrea să mă ocup de subiecte și nu de funcții. Pentru mine, cele mai importante sunt subiectele. (…) Eu am 70 de ani și de aceea nu candidez, dar la 70 de ani, dați-mi voie să încerc măcar să predau ștafeta altora și stau lângă ei și garantez pentru ei că vor fi serioși».

La nivel național, listele sunt deschise de cei doi copreședinți ai partidului, unionistul George Simion și conservatorul Claudiu Târziu”.

Lista candidaților AUR Brăila pentru Camera Deputaților este prezentată în foto; de asemenea,  doi dintre candidații AUR Brăila – Ciprian Ciubuc și Ionel Tătăruș.