Candidatii PNL la primariile brailene ar putea deveni automat si presedinti ai organizatiilor PNL din care fac parte

P1110540

Liberalii care vor candida in 2016 pentru functia de primar ar putea deveni, automat, si presedinti ai organizatiilor din orasele sau comunele respective – este o idee menita sa marcheze o schimbare radicala in organizarea interna a PNL si sa ofere o pozitie mult mai puternica propriilor candidati, in raport cu organizatiile din care fac parte.

In judetul Braila, asta ar insemna ca toti candidatii PNL care intra in cursele electorale pentru primariile localitatilor lor vor deveni, automat, presedinti ai organizatiei municipala, respectiv organizatiilor orasenesti sau comunale PNL, fara niciun fel de alegeri.

Biroul Politic PNL a decis ieri, la propunerea co-presedintelui Alina Gorghiu, ca liberalii care vor candida la primarii sa devina si presedinti de organizatii, urmand ca masura sa fie validata si de Consiliul National, cand va avea loc si „rebranduirea” PNL. „Am luat o decizie care mi se pare cruciala pentru bunul mers al acestui partid, care presupune sa avem candidati la primarii care detin si functia de presedinte de organizatii. Sunt aproape 2.000 validati”, a declarat liderul PNL.

De asemenea, Alina Gorghiu a propus si selectarea unei firme care sa realizeze un audit intern al partidului, „care sa arate starea de fapt a lucrurilor, care este nivelul de competenta a resurselor umane, care sunt directiile pe care PNL va trebui sa le abordeze, astfel incat sa ramana cel mai credibil partid de dreapta care sa isi fixeze ca obiectiv castigarea alegerilor locale si parlamentare”.

Consiliului National al PNL, in care se vor lua aceste decizii, se va desfasura pe 11 decembrie, la Bucuresti.