CANDIDATUL CĂTĂLIN BOBOC (PNL): AM AVUT ÎN ADMINISTRAȚIA LOCALĂ TOT FELUL DE „FILOSOFI” CARE CREDEAU CĂ SE PRICEP LA SĂNĂTATE ȘI LE DĂDEAU LECȚII MEDICILOR

Candidatul PNL la președinția CJ Brăila, Cătălin Boboc, declară că la nivelul județului nostru, în fruntea administrației publice locale au fost, pentru mult timp, oameni care aveau impresia că se pricep la Sănătate și au luat decizii după cum au crezut ei potrivit, în loc să asculte opinia medicilor și să ia hotărâri în consecință.

Boboc a făcut acest comentariu ieri, în cadrul unei întâlniri cu medicii brăileni la care a participat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Candidatul liberal a început prin a le mulțumi medicilor pentru efortul depus în ultimele luni, în perioada critică a pandemiei de coronavirus și a amintit de faptul că în calitate de prefect a ținut permanent legătura cu specialiștii din Sănătate: „Mulțumesc în primul pentru o perioadă lungă în care forțați de evenimente și de această perioadă grea pentru noi toți și nouă pentru toată lumea, am reușit să colaborăm.

Vreau să vă asigur de un singur lucru: chiar dacă am fost nevoit să stau în contact și să știu, să aflu multe despre sistemul sanitar, n-o să am niciodată impresia că știu lucrurile mai bine decât dvs, cei care lucrați în sistem și sunt sigur că administrația publică locală trebuie să vină să sprijine ceea ce dvs propuneți și solicitați, și nu trebuie să vină să dea lecții sistemului medical. Din păcate, de mult timp noi știm foarte bine că am avut tot felul de «filosofi» în Brăila care au avut impresia că se pricep la Sănătate și n-au ascultat în primul rând ce aveți dvs de spus, ei urmând doar să vină să sprijine. Specialiștii sunt cei care trebuie să vorbească în astfel de situații.

Vreau să vă asigur că va fi, trebuie să fie Sănătatea, cu tot ce înseamnă ea, o prioritate pentru administrația din județul Brăila și lucrurile trebuie să reintre pe făgașul lor, nu mai trebuie să dăm vina pe diverși oameni care conduc anumite secții din spital; nu mai trebuie să găsim vinovați, trebuie să propuneți soluții, să găsim soluții împreună, iar autoritatea publică locală, fie că e vorba de municipiu sau de județ, trebuie să vină să vă sprijine cu tot ce aveți nevoie”.