CANDIDATUL CĂTĂLIN BOBOC (PNL): AM PRIMIT ASIGURĂRI DE LA MINISTRUL ECONOMIEI ȘI DE LA MINISTRUL ENERGIEI CĂ TERMOCENTRALA DE LA CHISCANI VA PUTEA FI PUSĂ DIN NOU ÎN FUNCȚIUNE

„Am primit asigurări de la ministrul Economiei și de la ministrul Energiei, în special, că Termocentrala de la Chiscani va putea fi pusă din nou în funcțiune, aducând, bineînțeles, locuri de muncă și venituri suplimentare atât pentru comuna Chiscani, cât și pentru județul Brăila” – este declrația făcută astăzi de candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Brăila, Cătălin Boboc.

Liberalul a vorbit despre acest subiect în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Niculae Havrileț, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Acesta din urmă a s-a aflat astăzi într-o vizită electorală la Brăila și după conferința de presă, însoțit de Boboc, de Lucian Caprariu, candidat Alianței PNL-Brăila Nouă la Primăria municipiului Brăila și de Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila, au făcut o vizită la Termocentrala de la Chiscani, pentru a vedea care este situația la fața locului.

Revenind la candidatul Cătălin Boboc, acesta a afirmat: „În general, energia și resursele naturale sunt o temă importantă și exploatarea acestor resurse și rezerve începe să devină și mai importantă pentru județe, pentru comunitățile locale, întrucât până la 80% din tot ce înseamnă redevențe în țara asta din exploatarea resurselor de suprafață sau din subsol, sumele provenite de aici vor rămâne la bugetele locale, ceea ce poate însemna un lucu extraordinar pentru asigurarea veniturilor fie la CJ, fie pentru localitățile din județul nostru. Este o temă extrem de importantă, pentru că dezvoltarea economică, am tot spus-o, este pentru noi extraordinar de importantă; considerăm că e singurul motor al bunăstării brăilenilor.

Am avut o discuție cu domnul ministru Virgil Popescu acum ceva timp și cu domnul ministru Havrileț și-i mulțumesc mult că a venit la Brăila astăzi. Vom merge la Termocentrala de la Brăila, care, din păcate, acum câțiva ani, după o retehnologizare de câteva zeci de milioane de euro, în doar câteva luni a fost închisă și oprită. E păcat ce se întâmplă acolo.

Din fericire, ea s-a conservat foarte bine și am primit asigurări de la ministrul Economiei și de la ministrul Energiei, în special, că acest grup de la Chiscani va putea fi pus din nou în funcțiune, aducând, bineînțeles, locuri de muncă și venituri suplimentare atât pentru comuna Chiscani, cât și pentru județul Brăila.

De asemenea, mai sunt și alte investiții în domeniul energiei care urmează a fi făcute în județul nostru și care, de asemenea, vor aduce și venituri și locuri de muncă”.