CANDIDATUL DRAGOMIR, ACUM 2 ANI: VOM FACE PIETE MODERNE, CU GEAMURI TERMOPAN SI SISTEM DE CLIMATIZARE

Piete moderne, realizate pe structuri metalice, cu geamuri termopan si climatizare, “care se pot realiza usor, rapid si ieftin” – asta promitea in urma cu doi an brailenilor Marian Dragomir (PSD), candidat la Primaria municipiului Braila. El vorbea despre modernizarea pietelor ca despre “o obligatie pe care trebuie sa ne-o asumam”: “Proiectele de reabilitare a pietei sunt simple si se pot realiza rapid. Acesta este motivul pentru care, atunci cand vorbim despre modernizarea pietei, vorbim despre structura metalica, acoperis pe structura usoara si geamuri termopan care asigura o vizibilitate, dar si o montare rapida, coroborat cu sistemul de climatizare, care este solicitat de tot mai multi dintre cei care vand si mai ales de catre cei care merg in piata. Aceasta este singura modalitate ca piata din Braila sa devina competitiva si sa poata concura cu celelalte forme de comert.

Cred ca sectorul producatorului adevarat trebuie sa fie extins si incurajat inclusiv prin anumite tactici promotionale. Spre exemplu, in zona pietei Vidin avem o situatie atipica: comerciantii din piata se plang ca unii cetateni vand pe Calea Galati, iar cei de acolo se plang ca nu pot intra in piata, pentru ca li se pare scump accesul acolo. Astfel, cele doua entitati care fac comert, din punctul meu de vedere, se faulteaza reciproc si cea care moare incet-incet este piata. Pentru ca piata sa fie viabila, sa se poata dezvolta, trebuie sa ii aducem pe toti in acelasi loc, sub o forma legala, astfel incat sa nu mai avem comertul pe trotuar – pe care oamenii aceia il practica, pentru a avea un leu asigurat in plus -, iar piata sa fie plina, asa cum sunt si alte piete din Braila”.

Pana acum, in 2 ani, edilul sef a “bifat” doar inaugurarea Pietei Microhala, care a fost modernizata, insa nu se pune inca problema de geamuri termopan si sistem de climatizare.