CANDIDATUL DRAGOMIR, IN URMA CU 2 ANI: MA ANGAJEZ CA VOI REZOLVA INTR-UN MANDAT PROBLEMA MAIDANEZILOR

Pe 5 iunie am “sarbatorit” (unii da, altii nu) doi ani de la alegerea social-democratului Marian Dragomir ca primar al Brailei, iar pe 23 iunie “sarbatorim” 2 ani de la investirea sa in functia amintita. A trecut deja jumatate din mandatul de 4 ani in care Dragomir ar trebui sa-si puna in practica promisiunile le-a facut in campania electorala din 2016. Este o perioada in care ni se pare necesara o reamintire a unora dintre aceste promisiuni; nu de alta, dar sa ne aducem aminte si noi, cetatenii, dar si edilul sef, ce s-a promis in campania electorala din 2016 si sa facem comparatia cu ceea ce s-a realizat.

Una dintre principalele promisiuni de campanie a edilului sef a fost legata de cainii comunitari – o tema “dureroasa” pentru braileni. In mai 2016, Marian Dragomir, pe atunci candidat la functia de primar, spunea: “Sunt obligat sa ma angajez ca voi rezolva intr-un mandat problema maidanezilor, pentru ca noi am facut la un moment dat un sondaj prin care, pe langa anumite aspecte de ordin politic, am incercat sa observam care sunt nevoile si dorintele oamenilor, iar eliminarea cainilor maidanezi era una prioritara.

Eu iubesc animalele, am acasa doi caini, dar cred ca locul cainelui nu este pe strada. Cu siguranta sunt multi iubitori de animale in Braila, dar iubirea de animale nu inseamna sa arunci osul de la etajul I sau etajul II. Iubirea de animale inseamna sa te implici, sa adopti un catel, sa-l iei acasa, sa-l sterilizezi, sa-l ingrijesti, iar atunci cand nu ai aceste posibilitati, sa nu-i critici pe cei care sunt obligati, de multe ori, sa se implice pentru ridicarea cainilor de pe strada. Cred ca este necesar sa ridicam absolut toti cainii de pe strazile din Braila”.

Acum, dupa 2 ani, fiecare dintre noi putem constata in ce masura s-a imbunatatit situatia din punct de vedere al maidanezilor de pe strazile municipiului.