Candidatul independent Adrian Tabarac: O Lege a centrelor istorice este vitală atât pentru orașul nostru, cât și pentru alte orașe din România

Adrian Tabarac are 33 de ani, este licențiat în Științe Economice și are un master în Managementul Afacerilor.

El candidează pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie și spune că are trei proiecte pe care dorește să le transforme în inițiative legislative: „Primul meu proiecte se numește Legea Reciclării. După cum poate știți, Uniunea Europeană și-a propus să devină lider global în gestionarea și reciclarea deșeurilor, însă România este în continuare unul dintre cele mai slab performante state membre la acest capitol. Țara noastră riscă sancțiuni, iar o lege care să încurajeze reciclarea și care să pună la punct o rețea de reciclare este vitală. Dacă ajung în Parlament o să depun o inițiativă legislativă în urma căreia pentru fiecare deșeu reciclat, românii vor primi 50 de bani. În acest fel, o să vedeți, vor dispărea o mare parte de deșeuri.

Al doilea proiect vizează o temă pe care am prezentat-o și în campania electorală pentru alegerile locale. Centrul istoric al Brăilei este o ruină. Acest lucru se întâmplă și în alte orașe din România care sunt administrate de PSD. O lege privind finanțarea din fonduri guvernamentale a reabilitării tuturor clădirilor din centrele istorice va da o nouă șansă acestor localități. Eu cred că inima orașului Brăila poate fi repornită din Parlament, iar o Lege a centrelor istorice este vitală atât pentru orașul nostru, cât și pentru alte orașe din România!

Cel de-al treilea proiect vizează un mare proiect de infrastructură. Știți, lipsa investițiilor în Brăila are printre cauze și faptul că zona Brăila-Galați nu este racordată la centrele de dezvoltare economică. Fără aeroport și fără acces direct la un drum de mare viteză, Brăila va fi uitată, părăsită și condamnată la subdezvoltare. Construcția drumului expres Galați-Brăila-Slobozia trebuie garantată printr-o lege. Doar așa o să avem asigurată finanțarea. Dacă ajung în Parlament, o să depun această inițiativă legislativă, fiindcă Brăila trebuie legată de țară”.

Adrian Tabarac se află pe poziția 33 pe buletinul de vot la Camera Deputaților.