Candidatul independent la Primaria Brailei Mariana Batca: Daca oamenii vor schimbarea, schimbarea este posibila!

12961180_1332769116736922_2246877983909936590_o

Unul dintre candidatii independenti la Primaria municipiului anuntati oficial in ultimele zile este presedintele Asociatiei Pro Democratia Club Braila, Mariana Batca, care, in vederea candidaturii, s-a suspendat din functie pana dupa alegeri. Acesta si-a anuntat pe un site de socializare intentia de a candida: “Am decis ca, impreuna cu cetatenii, sa dau o noua perspectiva de dezvoltare Municipiului Braila de aceea imi exprim intentia de a candida independent la functia de Primar. Vreau sa fiu primarul dumneavoastra, fara culoare politica. Cu siguranta, prin programe si proiecte cu finantare nerambursabila, in 8 ani, vom putea spune ca Braila este un oras european prosper. Totodata, mentionez ca Asociatia Pro Democratia Club Braila NU va selecta si implica voluntari in vederea observarii alegerilor locale din 5 iunie la nivelul Municipiului Braila. In cadrul Asociatiei Pro Democratia m-am suspendat din functia de vicepresedinte la nivel national si de presedinte in plan local, dar imi voi onora angajamentele fata de finantatorii pentru proiectele ce sunt in implementare”.

Tot intr-o postare in mediul virtual, Mariana Batca s-a prezentat celor interesati de candidatura sa: “Iubesc orasul Braila, mi-s dragi oamenii locului si sunt convinsa ca putem sa fim un punct important pe harta Europei si a lumii.
M-am nascut la Braila in decembrie 1974, am urmat cursurile scolii gimnaziale nr. 1 din Radu Negru, am absolvit profilul de finante-contabilitate in cadrul Liceului Economic si Administrativ <<Ion Ghica>>, facultatea de Management si Marketing in Afaceri Economice Internatíonale in cadrul Universitatii <<Constantin Brancoveanu>> si ulterior am finalizat un master pentru Politici Publice si Integrare Europeana la Scoala Nationala de Studii Politice si Adminisrative din Bucuresti.
Sunt o persoana altruista, convinsa ca puterea exemplului functioneaza si daca vrei sa schimbi ceva trebuie sa ai curajul sa te implici.
Astfel, vrand sa ma implic in alegerile locale din 1996, am cunoscut o alta femeie cu inititiva, dna. Maricela Mrejeru, care recruta voluntari pentru a fi observatori ai Asociatiei Pro Democratia la Braila. Bineinteles ca am intrat in echipa! Si…… de 20 de ani activez voluntar in Asociatia Pro Democratia, fiind unul dintre membri fondatori ai filialei locale.
Manata permanent de dorinta de schimbare, m-am implicat in foarte multe proiecte locale, regionale si nationale ale Asociatiei Pro Democratia, cat si proiectele altor organizatii nonprofit sau institutii publice ce au solicitat parteneriate locale si implicarea societatii civile. Din diferite pozitii – membru, coordonator de proiecte, presedinte de filiala sau vicepresedinte la nivel national – am lucrat in campanii de schimbare a legislatiei electorale, observarea alegilor si monitorizarea finantarii partidelor politice, am militat pentru infiintarea si buna functionarea a unor institutii publice, am monitorizat administratia publica si a modului de implementarea a unor legi, am fost implicata in campanii pentru schimbarea atitudinii cetatenilor si autoritatilor, campanii de responsabilizare, am lucrat pentru dezvoltarea societatii civile prin voluntariat. Militez pentru democratie, aceasta presupunand sa fim o societate civila activa, o societate in care cetatenii se constituie in grupuri de initiativa si lupta pentru o cauza comuna.
Fara indoiala, oamenii sunt cea mai importanta resursa a unei societati, brailenii, indiferent in ce colt al lumii se afla, sunt cea mai importanta resursa a acestui oras.
Am constatat ca nu este usor sa te lupti cu mentalitati invechite, cu convingerile gresite si cu negativismul unora, cu inertia unui sistem greoi, cu un sistem legislativ modificat periodic dupa placul unora care nu vad mai departe decat propriul interes chiar daca ocupa o functie ce-i solicita sa aiba o viziune si sa ia decizii pentru a construi o societate democratica, dar motto-ul meu motivational este <<daca vrei, poti>>.
Acum, cu pregatirea si experienta acumulata in societatea civila sunt dispusa ca, impreuna cu oamenii locului, sa demonstram ca Braila poate fi un oras european prosper. Daca oamenii vor schimbarea, schimbarea este posibila!”.