CANDIDATUL INDEPENDENT OVIDIU NECHITA: EU ÎMI PĂSTREZ CONVINGERILE ȘI NU RENUNȚ LA A DEMASCA NEREGULILE, ORICÂT DE MULT PLĂTESC PENTRU ASTA
„Nu accept să fiu doar un număr în sala de ședințe, ci vreau să ne asumăm, să motivăm votul nostru, nu să votăm pe grade de rudenie și să acceptăm proiectele destinate «prieteniei strânse»!” – este ceea ce spune Ovidiu Nechita, candidat independent la Consiliul Județean Brăila și la președinția CJ Brăila.
După experiența mandatului trecut în care a fost vicepreședinte CJ și pentru o perioadă, președinte CJ – timp în care a fost boicotat de adversarii politici din CJ – și după alți 4 ani în mandatul actual în care a fost unul dintre cei mai vocali consilieri din opoziție, Nechita spune că vrea să schimbe modul în care se face administrație în Brăila, iar aleșii județeni să nu mai voteze în baza unor interese personale sau de grup: „Una dintre lecțiile pe care le-am învățat de la viață este să rămâi mereu sincer cu tine însuți și să nu îi permiți nimănui să te distragă de la îndeplinirea obiectivelor tale. De aceea, când sunt atacat pe nedrept în ședințele Consiliului Județean, nu acord nicio importanță persoanei care mă «atacă», pentru că știu cine sunt. Îmi păstrez convingerile și nu cedez în tot procesul acesta de demascare a neregulilor, oricât de mult plătesc pentru asta.
Acuzat, criticat, întrerupt în mod repetat, numai ca să nu mi se răspundă la întrebările ce trag cortina și arată realitatea, am continuat să abordez toate problemele, cu obiecții concrete susținute de legi care sunt date pentru respectarea lor, și nu pentru încălcarea acestora în favoarea unor interese ascunse. Nu mai trebuie să ne prefacem că avem treabă, doar de dragul de a avea o activitate în ședințele de consiliu, vreau să abordăm direct și la obiect problemele reale și majore pe care toți le evită de atâta timp. Atunci când trebuie să votăm, vreau să știu ce votăm, să pot analiza efectele votului meu. Nu accept să fiu doar un număr în sala de ședințe ci vreau să ne asumăm, să motivăm votul nostru, nu să votăm pe grade de rudenie și să acceptăm proiectele destinate «prieteniei strânse»!”.