CANDIDATUL PMP VIOREL BOTEA PROPUNE TRANSFORMAREA SĂLII POLIVALENTE ÎN CENTRU DE SPITALIZARE PENTRU PACIENȚII ASIMPTOMATICI SAU CU FORME UȘOARE DE COVID-19

„Consider că se impune transformarea Sălii Polivalente în centru de spitalizare pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID 19” – este opinia președintelui PMP Brăila, Viorel Botea.

În contextul în care numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 raportate la Brăila crește semnificativ în ultima perioadă, iar în spitale toate paturile din secțiile în care sunt îngrijiți acest tip de pacienți sunt ocupate, Botea – care candidează la Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie – consideră că amenajarea Sălii Polivalente ca centru COVID ar fi o soluție: „Contextul actual și confruntarea permanentă cu acest virus care a schimbat atât de drastic obișnuințele noastre de zi cu zi m-au determinat să caut soluții pentru stări de fapt ce pot deveni realitate într-un viitor apropiat.

Niciunul dintre cei diagnosticati cu SARS.COV 2 nu își dorește să fie pus într-o stare de așteptare prelungită datorită spațiilor insuficiente sau, și mai rău, să fie direcționat către alte localități. Binele psihic e determinant în obținerea vindecării, el dă putere și speranță.

De aceea, consider că se impune transformarea Sălii Polivalente în centru de spitalizare pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID 19. Acest centru va funcționa în cazul în care unitățile spitalicești desemnate să primească pacienții cu COVID 19 vor fi depășite de situație.

Subliniez ca soluția alternativă ca spațiu dedicat activităților sportive o reprezintă Sala de sport a L.P.S. Brăila, care este omologată pentru competiții sportive indiferent de nivel.

Finanțarea nu trebuie să fie o problemă, atât timp cât înțelegem că viitorul îi prinde nepregătiți doar pe aceia care adoptă politica struțului și stau astfel la mâna destinului. Trebuie să fim pregătiți de ceea ce este mai rău și să sperăm la ceea ce este mai bine.

Creăm o resursă logistică de maximă importanță, care transmite un semnal pozitiv pe plan local. Brăilenii trebuie să înțeleagă că înainte de orice,  siguranța fiecăruia dintre noi stă în mâinile comunității locale. Noi, doar noi, ne putem apăra și ne putem crea condițiile necesare să învingem acest virus. Creăm o ultimă linie de apărare, cu o sută de paturi, ce vor fi  dotate conform normativelor în vigoare referitoare la situațiile de acest gen.

Adaug aici o altă componentă care poate oferi mai multă cursivitate reacțiilor noastre în lupta cu pandemia actuală: un sistem informatic integrat cu datele medicale ale tuturor cetățenilor asigurați în momentul realizării acestei idei. Să oferim posibilitatea cadrelor medicale, ca pe baza CNP, să acceseze un istoric medical care să permită o mai mare rapiditate și fluiditate în luarea deciziilor, uneori minutele câștigate făcând diferența între viață și moarte.

Sănătatea concetățenilor mei mă preocupă și constituie un pilon al planurilor mele pentru viitor. Consider că sănătatea și educația sunt aspecte care nu pot fi trecute cu vederea doar pentru că actualii oameni politici au alte priorități, bazate pe interese mai degrabă meschine”.