Candidatul PNL pe locul 1 la Senat, Marian Străchinescu, fost jucător de poker profesionist: „Pokerul este un joc de strategie și în Parlament trebuie să ai grijă la adversarul politic, ce vrea să parieze și ce vrea să scoată dintr-o anumită situație”
Marian Străchinescu, 47 de ani, căsătorit, doi copii, jucător de poker profesionist până în 2015, antreprenor cu afaceri în publicitate, își propune să meargă în Parlament cu teme de siguranță națională legate direct de Brăila – este rezumatul rezumatului, în ceea ce-l privește pe candidatul PNL Brăila care se află pe locul 1 pe lista pentru Senat.
Dat fiind că Străchinescu vine de la București și n-are nicio legătură cu Brăila, i-am pus astăzi câteva întrebări, ca să-l cunoaștem mai bine pe candidatul liberal.
Una dintre ele a fost de unde până unde i-a venit ideea de a trece de la pokerul profesionist și afacerile în publicitate la politică și activitatea parlamentară.
Străchinescu ne-a explicat că pentru el politica înseamnă „un pas înainte către leadership. Tot timpul am avut impresia că oamenii pot să mă urmeze și pentru că sunt un antreprenor de succes mi-am dat seama că sunt și un bun manager. Am intrat în politică pentru evoluția mea și pentru a ajuta oamenii. Îmi pasă foarte mult de oameni, îmi pasă foarte mult de oamenii necăjiți și o să vedeți că o să ajut oamenii așa cum pot și cum simt”.
L-am mai întrebat pe candidatul PNL ce anume din experiența în pokerul profesionist și cea de antreprenor îl recomandă pentru activitatea parlamentară.
„Pokerul, în general, este un joc de fair-play, dacă se joacă într-un mod organizat. Asta înseamnă că are niște reguli clare, deci știu să respect reguli, asta înseamnă că este un joc de strategie și trebuie să știi următoarea mutare și după cum știți, în Parlament se joacă mult șah și trebuie să știi și să ai grijă la adversarul politic ce vrea să parieze și ce vrea să scoată dintr-un anumit eveniment.
Iar ca antreprenor, evident, managementul și mai ales managementul documentației și al hârtiei. Compania mea de publicitate a lucrat cu statul, știu birocrația statului foarte bine”.
Cât despre faptul că la poker se joacă și la cacealma, candidatul PNL a spus: „Având în vedere ce emoții am acum și ce suflet am, cred că-mi va fi greu să joc la cacealma cu cetățenii României”.
La remarcile presei că la Brăila se joacă mai mult barbut, Străchinescu a mai spus că este cel mai mare adversar al dependenței de jocurile de noroc și că alături de deputatul Alexandru Popa, dacă va ajunge senator, va depune în Parlament un proiect „de jucare a jocurilor de noroc la modul responsabil, adică o mică din parte din banii pe care-i ai poți să-i joci, să te distrezi”.
L-am mai întrebat pe liberal cine le ține contul celor care joacă diverse jocuri de noroc, ca să vadă dacă ei folosesc doar o mică parte din banii pe care-i au sau o mai mare parte.
Mai multe detalii din discuția cu Marian Străchinescu aici: