CANDIDATUL PNL VASILE VARGA: CUM A FOST POSIBIL CA UN BUNCĂR ÎN CARE S-AU INVESTIT CINCI MILIOANE DE LEI, UNDE URMAU SĂ SE INSTALEZE ACCELERATOARE DE PARTICULE, SĂ FIE ABANDONAT DE CINCI ANI ȘI TRANSFORMAT ÎN MAGAZIE?

În contextul tragediei de la Piatra Neamț, în care 11 oameni și-au pierdut viața într-un incendiu produs în spital, deputatul brăilean Vasile Varga atrage atenția asupra modului în care sunt gestionați banii publici la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Varga – care candidează  pentru un nou mandat la alegerile din 6 decembrie – a comentat într-un comunicat de presă că „este revoltător faptul că brăilenii bolnavi de cancer sunt nevoiți să bată drumurile la București sau în alte orașe, pentru tratament oncologic, în timp ce cinci milioane de lei zac îngropați în ceea ce ar fi trebuit să fie un Centru de Oncologie și Radioterapie, cel mai modern din regiune”: ”Oare cei de la PSD, care conduc județul, chiar nu înțeleg că la suferința produsă de boală se adaugă și acest disconfort, al distanțelor care trebuie parcurse, după un asemenea tratament? Mă tot întreb: cum de a fost posibil ca un buncăr în care s-au investit cinci milioane de lei, unde urmau să se instaleze acceleratoare de particule pentru radioterapie, să fie timp de cinci ani abandonat și transformat în magazie?

Vorbim despre fonduri publice, gestionate de Consiliul Județean, iar dacă este să facem un rezumat, avem așa: o clădire în care s-au investit cinci milioane de lei, finalizată în proporție de 65-70%, fără să aibă cea mai importantă autorizație, cea de la CNCAN, banii pe care Banca Mondială i-ar fi investit în aparatura de radioterapie au fost pierduți, iar brăilenii bat drumul Bucureștiului.

Acum aflu din presă că pentru reluarea investiției ar fi nevoie de niște avize de la Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării. Dacă guvernele PSD nu au putut da aceste avize, conducerea județului trebuia să ne spună și am fi susținut demersurile la cele două ministere. Am toată deschiderea să sprijin această investiție, să vorbesc cu cei doi miniștri de la Sănătate și Dezvoltare să grăbească eliberarea avizelor și să avem și la Brăila un centru de radioterapie, mai ales că înțeleg că există deja investitori privați care și-au arătat interesul să preia secția. Eu cred că nu mai este cazul de nicio amânare, incompetența și ignoranța nu trebuie să facă victime și la Spitalul Județean Brăila! ”.