CANDIDATUL VIOREL BOTEA: PMP CERE ADOPTAREA ÎN REGIM DE URGENȚĂ A LEGILOR PRIVIND ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300

Viorel Botea, candidatul PMP Brăila la Camera Deputaților, anunță că partidul pe care îl reprezintă a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor a articolelor 49 și 50 care reglementează pensiile speciale ale parlamentarilor.

Botea precizează într-un comunicat de presă că „pe fondul valului de populism și ipocrizie generat de PSD și USR – PLUS, care au anunțat demisia mai multor parlamentari pentru a nu beneficia de pensii speciale, Partidul Mișcarea Populară i-a solicitat astăzi lui Marcel Ciolacu, încă președinte al Camerei Deputaților, să pună pe ordinea de zi proiectul inițiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat”.

„Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaților, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari și primari a fost adoptată de Senat. Ar fi suficient să fie adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni, astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt.

Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat și trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaților”, a declarat, la rândul său, Eugen Tomac, președintele PMP.

În comunicatul de presă se mai arată: „Partidul Mișcarea Populară atrage atenția asupra fraudei morale majore comise de PSD și USR în chestiunea pensiilor speciale ale parlamentarilor, demisia din funcție nerezolvând problema. Conform articolului 49 alineatul 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor, «(4) Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar».  Ceea ce înseamnă că demisiile parlamentarilor PSD și USR nu atrag automat pierderea pensiei dacă au, cumulat, minimum un mandat complet.

Partidul Mișcarea Populară consideră că este absolut descurajant faptul că PSD și USR împărtășesc aceeași atitudine și se plasează din nou de aceeași parte a baricadei, încercând să îi păcălească pe români”.