Candidatură surpriză pentru funcția de președinte PSD Brăila: Primarii PSD o susțin în secret pe Daniela Bordea – „Mână forte ca ea nu mai are nimenea!”. Deputatul Paladi se opune și amenință că o spune

Mișcări suprinzătoare în PSD Brăila, cu câteva luni înainte de desfășurarea alegerilor interne.

Încurajat de declarațiile lui Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila – care nu se înghesuie să fie și președintele PSD Brăila și care a spus că ar vrea să vadă ieșind în față mai multe femei social-democrate -, un grup de inițiativă i-a cerut insistent consilierului județean Daniela Bordea să-și asume clar, bărbătește, o candidatură la funcția de președinte al Organizației Județene PSD Brăila. Potrivit surselor noastre, care au dorit să-și păstreze anonimatul, inițial Bordea a refuzat categoric, fiind (sur)prinsă cu niște probleme personale în această perioadă, însă colegii săi de partid au recurs la un șantaj emoțional: că organizația este cam stătută și e nevoie de cineva care s-o zguduie din temelii, că se cere un suflu nou, tânăr (asta a flatat-o), că femeile sunt mai pricepute la organizare decât bărbații, că „dacă e cineva în PSD care să bată cu Popa (Alexandru Popa, președintele PNL Brăila – n.r.) de la egal la egal, tu ești aia”, că „tu ești singura mână forte de aici, din sediu”, că „nimeni nu vizitează primarii PSD la fel de des pe cât o faci tu”, că „nimeni nu are curajul să-l înfrunte pe Rotaru (Ion Rotaru, președintele PSD Brăila – n.r.) cum îl înfrunți tu!”, etc.

„Dana, fii bărbat!” i-au cerut colegii în final, lucru care a convins-o.

Mai mult, sursele noastre spun că însuși președintele Iulian Chiriac susține candidatura lui Bordea, fiindcă ar susține pe oricine, numai să nu fie nevoie să candideze el (nu că n-ar vrea să fie președinte, așa, la modul general, dar nu vrea acum).

Deocamdată, dintre cei care au aflat secretul, numai deputatul George Adrian Paladi nu e de acord ca Danielei Bordea să i se dea pe mână ditamai organizația PSD, dar lui Paladi i-a fost închisă gura deocamdată. Nu ne întrebați cum.

În orice caz, împinsă de la spate și încurajată de o serie de primari cu care se vizitează frecvent, dar mai ales de o serie de primărițe cu care se distrează la fel de frecvent, Bordea ar fi acceptat să-și depună candidatura, cu condiția ca niciunul dintre ei să nu sufle o vorbă până când nu se anunță oficial declanșarea alegerilor.

O primă discuție pe această temă a avut loc alaltăieri, la un restaurant din Brăila, când participanții au acceptat condiția pusă de Bordea: să meargă toți pe burtă până în septembrie-octombrie, când vor fi alegerile interne.

De asemenea, după cum am aflat, la finalul întâlnirii de la restaurant s-a făcut un brainstorming pentru a găsi sloganul electoral, iar emanația minților luminate participante a fost „Bună pentru președinte! Bună si pentru parlamentar!”. În ciuda faptului că au fost voci tremurate care au spus că seamănă cu un alt slogan electoral folosit de o persoană care n-a ajuns deloc bine, majoritatea a decis: acesta este sloganul. Fiindcă nu se face să fii președinte PSD Brăila și să nu fii și parlamentar.

Astfel, neștiută de nimeni – în afară de grupul de inițiativă, de niște primari și viceprimari și de deputatul George Adrian Paladi, care a fost rugat să țină secretul, deși nouă ni se pare că el nu poate să țină un secret -, Daniela Bordea a participat ieri la prima sa vizită electorală, în comuna Movila Miresii, unde aceasta s-a deplasat sub pretextul participării la manifestările dedicate Zilei Eroilor.

Potrivit altor surse care au vrut să păstreze anonimatul, când s-a ținut coliva, Bordea a avut un zâmbet sarcastic și a cântat în șoaptă „Ioane, Ioane, toată lumea doarme/ numai eu nu pot să dorm!”, dar a fost auzită de unii dintre cei prezenți care i-au făcut semn să fie mai discretă. Nu e prima oară când i se face semn să fie mai discretă și nu ține cont de semne…

Din ce am aflat, candidatul Bordea a bifat această primă vizită electorală ca fiind un succes deplin, având în vedere că primarul Panțuru a asigurat-o că o votează cu două mâini când va veni momentul, mai ales dacă votul va fi secret pe bune.

Ea și-a făcut calendarul pe următoarele 3 luni și cei care l-au văzut au spus că este extrem de încărcat, fiind planificate numeroase contacte cu membrii PSD din județ, pentru a-i convinge să îi acorde votul.

Vom reveni cu informații de la următoarele vizite electorale, cu condiția să păstrați secretul, să nu afle nimic actualii șefi ai PSD.

Foto – Daniela Bordea în vizita de ieri de la Movila Miresii. Printre cei prezenți se află și deputatul Paladi, care o urmărește peste tot și n-o scapă din ochi, ca să aibă informații detaliate atunci când o va spune președintelui Rotaru.

 

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.