Capatana: Afirmatia ca eu nu as fi independent din punct de vedere politic e eronata si usor rautacioasa

P1110661

Consilierul judetean brailean Marian Capatana apreciaza ca “eronate si usor rautacioase” declaratiile facute astazi de presedintele MP Braila, Viorel Botea, cum ca in general, nu ar mai exista de mult “independenti” in politica nationala si ca in particular, nici Capatana nu este cu adevarat un independent. Consilierul judetean ne-a declarat in aceasta seara ca daca Viorel Botea i-ar fi urmarit activitatea de ales local pe toata perioada mandatului, ar fi vazut ca a votat si unele proiecte de hotarare ale PSD-UNPR, dar si unele ale PNL, dupa cum i-a dictat constiinta. Marian Capatana ne-a mai spus ca disponibilitatea sa de a discuta si cu tabara majoritara (PSD-UNPR), dar si cu opozitia (PNL) despre o posibila nominalizare a sa in functia de presedinte CJ Braila nu a implicat in niciun moment renuntarea la statutul de independent. Mai mult, Capatana ne-a declarat ca daca ar fi vrut sa fie presedintele CJ Braila, acum ar fi fost in aceasta functie: <<Am citit declaratiile domnului profesor Botea, profesor de matematica la Liceul “Nicolae Balcescu”. Am tot respectul pentru domnul profesor, a fost dascalul fiicei mele, lucru pentru care imi manifest toata consideratia, dar afirmatia sa ca eu nu as fi independent din punct de vedere politic mi se pare eronata si usor rautacioasa. De ce spun asta? Poate ca domnul profesor nu mi-a urmarit activitatea in Consiliul Judetean de la inceputul mandatului, din 2012 si pana acum. Daca mi-ar fi urmarit activitatea in cei 4 ani de mandat, ar fi constatat ca, de exemplu, in prima parte, au fost proiecte de hotarare initiate de domnul presedinte Gheorghe Bunea Stancu la care m-am opus si raportul de vot a fost la vremea respectiva 1:32. Imi amintesc la fel de bine ca pe toata perioada mandatului lui Gheorghe Bunea Stancu a fost un singur consilier care a votat impotriva unor proiecte de hotarare. Dupa incetarea mandatului presedintelui Stancu, in mandatul domnului Nechita sau in mandatului domnului Mortu, adeseori am sustinut proiecte de hotarare promovate si de PNL, dar si de coalitia la putere PSD-UNPR, votand asa cum mi-a dictat constiinta, nicicum – dar nicicum! – fugind dupa vreun beneficiu politic, ca sa zic asa. De aceea, cred ca domnul profesor s-a hazardat in a spune ca Marian Capatana nu este independent politic. Daca voiam postul de presedinte al Consiliului Judetean, domnul profesor Botea sa fie convins ca il aveam>>.

Intrebat ce vrea sa spuna cu aceasta ultima fraza, Capatana ne-a declarat ca prefera sa nu faca alte comentarii, pe aceasta tema.

Amintim ca Marian Capatana a discutat  si cu PSD, dar si cu PNL, care i-au propus sa-l nominalizeze pentru functia de presedinte CJ, insa a acceptat oferta liberalilor si a pierdut functia in fata candidatului PSD Ionel Epureanu.