Capatana: Aici nu facem balet de domnisoare, trebuie sa o punem pe Andreicut presedinte la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap

P1080060

Consilierul judetean Marian Capatana (independent) este singurul care s-a pronuntat astazi, in plenul CJ Braila, in favoarea revenirii dr. Cristinel Andreicut – care este cercetata pentru luare de mita in forma continuata – in fruntea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. In timp ce restul alesilor au respins categoric o asemenea varianta, Capatana a declarat ca nu vede alta posibilitate decat aceea de a o repune in functie, mai ales ca a castigat in conditii legale postul respectiv, prin concurs. Consilierul judetean le-a propus colegilor sai si un amendament – Adreicut sa ocupe acest post pe o perioada determinata, de 6 luni, si nu pe o perioada nedeterminata: “Este o situatie speciala si balet de domnisoare nu cred ca este cazul sa facem aici. Povestea este urmatoarea: legal, doamna poate sa-si indeplineasca atributiile de serviciu si noi va trebui sa votam acest proiect de hotarare, pe perioada determinata. Nu putem lasa dosarele acelea in situatii nesigure. De aceea, ceea ce propun este sa adoptam acest proiect, cu amendamentul ca sa fie pe o perioada determinata. Specialist pe expertiza medicala este greu de gasit, probabil ca va trebui sa apelam la domnul secretar de stat Francisk Chiriac, trebuia poate apelat pana acum la domnia sa, pentru a gasi un specialist, pentru a-i da casa, masa, serviciu sotiei, ca sa vina la Braila, pentru ca salariul este foarte mic in pozitia asta. In momentul actual, singura varianta posibila  pe care o vad este adoptarea proiectului de hotarare pe o perioada determinata, de 6 luni”.

Consilierii nu au fost de acord cu propunerea acestuia si au respins proiectul de hotarare care viza revenirea in fruntea comisiei amintite a doctoritei Andreicut, care este acuzata ca ar fi luat bani in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de handicap.