CAPATANA: CJ A FACUT INVESTITII MAJORE LA MUZEU; E TIMPUL SA APROPIEM ACEASTA INSTITUTIE DE POPULATIA JUDETULUI

Consilierul judetean Marian Capatana (independent) apreciaza a fi de bun augur faptul ca de anul acesta, CJ Braila are desemnati reprezentanti in Consiliul de Administratie al Muzeului “Carol”, astfel incat se poate implica direct in procesul decizional, la aceasta institutie de cultura pe care o finanteaza. Capatina este de parere ca dupa ani de zile in care CJ a alocat fonduri substantiale in acest domeniu, in urmatoarea perioada, CA al Muzeului ar trebui sa se concentreze, printre altele, si pe “a apropia aceasta institutie de populatia judetului”.
Consilierul judetean a venit si cu o propunere concreta, in acest sens: “In anul ce a trecut, Consiliul Judetean a facut investitii majore la Muzeul << Carol>>. Ar trebui sa ne aplecam putin si pe partea de organizare in interiorul Muzeului si as dori ca noii membri ai Consiliului de Administratie – cel putin nu-mi amintesc, in ultimii 5 ani… e prima data cand se voteaza niste membri in CA la Muzeul <<Carol>> – sa se gandeasca la proiecte, pentru a-l face mai functional si a apropia aceasta institutie de populatia judetului Braila.
In primul rand, eu m-am gandit – nu trebuie neaparat sa fie primita ca o propunere viabila, dar zic ca acest Muzeu sa incheie un parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, prin care, pe baza unui grafic, pe parcursul unor ani, toti copiii din judetul Braila sa viziteze obiectivele Muzeului <<Carol>>. Am tot investit, a venit momentul in care trebuie sa lasam acea parte de cultura sa patrunda in profunzimea societatii, pentru cei mici”.
La randul sau, presedintele CJ a spus: “Si eu am incredere ca noii consilieri alesi in CA la Muzeu sunt foarte bine pregatiti si vor face o treaba excelenta. Vor lua cu siguranta toate datele si toate documentele, astfel incat tot ce are Muzeul sa fie pus foarte bine in valoare si toate achizitiile care vor fi facute – nu neaparat in reabilitarea cladirilor, dar si in carte -, sa aduca un beneficiu judetului”.
Precizam ca in urma votului CJ Braila, au fost desemnati ca membri in CA la Muzeul “Carol I” consilierii Ovidiu Nechita si George Turiac, supleanti fiind Daniela Bordea si Vasile Constantin Varga.
(sursa foto – Muzeul Brailei “Carol I”)