CAPRARIU: ASTEPTAM DE LA BRAILENI SUGESTII PRIVIND POSIBILI CANDIDATI LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE DE ANUL VIITOR

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) anunta ca partidul sau asteapta propuneri din partea cetatenilor, in ideea a gasi oamenii cei mai potriviti pentru a candida la alegerile europarlamentare care vor avea loc in luna mai a anului viitor. El spune ca in organizatia sa nu sunt deocamdata persoane care sa se incadreze in profilul unui astfel de candidat, care sa poata avea o activitate consistenta in Parlamentul European, dar este convins ca in judetul Braila se gasesc astfel de oameni.

Caprariu a precizat ca partidul sau intentioneaza sa faca o alianta electorala cu alte formatiuni politice de factura locala sau regionala, care isi vor selecta candidatii pe criterii similare, ce tin de profesonalism, integritate, dorinta de a schimba lucrurile si nu pe considerente politice oculte, ce au la baza interese clientelare: “Vorbeam de oameni noi si solicit sprijinul tuturor cetatenilor din judet si din zona noastra, ca sa identificam acele persoane pe care le putem promova pentru alegerile europarlamentare. Noi, Braila Noua, nu avem pretentia ca avem oameni care au acest profil al europarlamentarului, dar exista in comunitatea noastra, in Braila sau in comunitatile din zona noastra – pentru ca trebuie sa privim lucrurile si la nivel regional – oameni care ne pot reprezenta la  Bruxelles, profesionisti, sau cel putin oameni care vor sa miste lucrurile. Pentru ca la Bruxelles au ajuns europarlamentari romani care nu sunt profesionisti si nu sunt nici macar oameni care vor sa miste lucrurile.

Cautam oameni noi, pe care sa-i promovam si sa-i sustinem. Ideea este sa identificam acesti oameni, ca sa-i promovam. Cetatenii pot veni cu propuneri, iar daca persoanele propuse sunt pe profilul nostru de valori, noi vrem sa le sustinem. Dorim sa fim parte a unei aliante – eventual, daca se poate, cu partide similare, de vocatie locala si regionala,  pe acelasi tip de valori, astfel incat sa putem sa adunam si acel numar de semnaturi.

Lista de candidati la alegerile europarlamentare va fi una nationala, dar dorim sa promovam pe acea lista oameni din zona noastra, adica din Regiunea Sud-Est”.