CAPRARIU: CRIZA PESTEI PORCINE AR TREBUI SA FIE O LECTIE PENTRU TOATE PARTIDELE. ACUM RESPONSABIL E PSD-ALDE

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) sustine ca PSD si ALDE trebuie sa-si asume responsabilitatea  si de asemenea, sa fie sanctionate de romani pentru modul in care au gestionat criza pestei porcine. Caprariu a facut pe o retea de socializare mai multe comentarii legate de acest subiect, amintind, printre altele, ca in aceste zile se vor eutanasia in Braila peste 140 de mii de porci, iar sute de oameni risca sa ramana fara locuri de munca: “Sa recapitulam! 600 de oameni in pericol de a-si pierde locurile de munca la a doua cea mai mare ferma de porci din Europa, cea de la Braila, care va eutanasia 140 de mii de porci. PSD guverneaza! (…)

Criza pestei porcine ar trebui sa fie o lectie pentru toate partidele, in toate domeniile. Sa puna oameni competenti si responsabili. Adica sa raspunda pentru ceea ce fac sau nu fac. Va fi o lectie doar daca cineva va sanctiona. Acel cineva e fiecare cetatean. De aceea trebuie sa stie toata lumea, sa afle, sa fie informat. Acum responsabil e PSD-ALDE!”.

Amintim ca dupa confirmarea oficiala a focarului de pesta porcina africana la ferma “Romsoci” SRL Tichilesti (cu un efectiv de circa 35.000 capete) si la “Tebu Consulting” de la Gropeni (circa 140.000 de exemplare), toti porcii din cele doua crescatorii vor fi eutanasiati.

Potrivit autoritatilor, la nivelul judetului Braila, de la aparitia primul caz de pesta porcina africana (in luna iulie) si pana in prezent au fost confirmate 34 de focare, in 19 localitati si au fost eutanasiati peste 29.000 de porci din gospodariile populatiei.