CAPRARIU: CUP DUNAREA ESTE O ANEXA A PSD. CINE SA-I SANCTIONEZE PENTRU FACTURILE ERONATE? TOTUL PLEACA DE LA MANAGEMENT

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) sustine ca exista o explicatie politica pentru faptul ca sefii PSD-isti ai Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea raman neclintiti in functii, chiar si dupa ce s-a decoperit ca in ultimii 3 ani, compania amintita a calculat gresit facturile pentru un numar de peste 12.000 de abonati casnici. Caprariu se refera la directorul general Silviu Mangiurea si la directorul economic Ionel Avram, care au ramas pe functii bine mersi, pentru simplul fapt ca sunt colegi de partid cu primarul Marian Dragomir si cu presedintele CJ, Iulian Chiriac, cei care ar fi putut sa-i traga la raspundere dupa scandalul facturilor eronate.

Consilierul municipal a declarat astazi ca de fapt, CUP Dunarea este o anexa a PSD si ca acolo sunt angajati clientii politici si membrii partidului amintit: “Nu s-a intamplat nimic deoarece CUP Dunarea este o anexa a partidului. Nu putem sa ne ascundem dupa degete. Cine pe cine sa sanctioneze?

Totul pleaca de la management. Actualul management, care este de aproape doi ani, o sa spuna ca situatia cu facturile e o mostenire din trecut. Dar macar sa vedem unde sunt disfunctionalitatile, pentru ca exista niste manageri pe departamentele respective. Ma si mir ca s-au intamplat lucrurile astea, la atatea sute de angajati! Pentru mine inca este o nebuloasa cati angajati sunt la CUP Dunarea. Am intrebat unul dintre colegii mei care este in Consiliul de Administratie de acolo si n-a stiut sa-mi raspunda cati angajati sunt exact.

Inteleg ca in toate judetele se intampla ca aceste companii sa fie angajatori ai partidelor aflate la putere, ai clientilor lor (politici – n.r.), ai membrilor si asa mai departe. Dar asta inseamna ca ne costa pe toti mai mult aceste servicii. Costurile astea se vad in factura”.

Pe de alta parte, consilierul municipal sustine ca nu este in regula ca dupa ce a gresit facturile ani la rand, tot CUP sa ia decizia cu privire la modul de returnare a banilor incasati abuziv de la cetateni si sa opteze pentru varianta cea mai convenabila companiei, aceea de a sa se faca o compensare cu facturile viitoare.