CAPRARIU: DE CE S-A LUAT DECIZIA DESFIINTARII LINIEI DE TRAMVAI PE SOSEAUA BALDOVINESTI? CINE A LUAT-O, CEI DE LA BRAICAR? PAI IN BRAICAR NU SUNT SPECIALISTI!

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) nu este de acord cu decizia desfiintarii liniei de tramvai pe Soseaua Baldovinesti, anuntata recent de primarul Marian Dragomir (PSD).

Caprariu a comentat ieri, in cadrul sedintei CLM Braila, ca transportul electric ar trebui sa fie baza transportului public de calatori pe raza orasului, iar linia de tramvai este cu atat mai necesara pe Soseaua Baldovinesti, cu cat acolo sunt o multime de firme: “Ne-am obisnuit sa tot scadem, sa ne gandim la un viitor sumbru, dar haideti sa ne gandim la dezvoltare! Iar strada asta e un bun exemplu de dezvoltare. Se dezvolta afaceri acolo, se dezvolta unitati sociale – este un spital acolo -; trebuie sa privim si in perspectiva zonei metropolitane… Adica in loc sa ne ducem spre Baldovinesti, sa oferim un spatiu mai extins cetatenilor nostri, noi desfiintam o linie de tramvai.

Cineva spune ca nu exista trafic. Pai exista si tramvaie de tip C! Si in planul de mobilitate adoptat de noi se vede foarte clar ca piramida transportului este inversata in Braila. Este subutilizat transportul public.

Daca un sistem nu este bine manageriat – cum se intampla acum -, asta nu inseamna ca el nu este bun; la fel si cu tramvaiul. Ar trebui sa fie alternativa principala de transport public. Aceste autobuze au durata de viata mult redusa fata de tramvaie. De ce s-a luat decizia asta, de a se desfiinta linia de tramvai? Unde s-a luat, cine a luat-o, ce specialisti? S-a luat unde, in Braicar? Pai in Braicar nu sunt, domnule, specialisti! In Braicar sunt specialisti strict pe un autobuz, pe un tramvai si asa mai departe, nu pe un sistem de transport public! Vedem esecul care este in transportul public actual!

Noi nu gandim la dezvoltare, gandim numai cum sa ne restrangem. Dar eu vreau sa avem un oras prosper. Iar aceasta sosea, repet, este intr-o continua dezvoltare, s-a transformat fantastic”.