CAPRARIU: FAC APEL LA ASOCIATIILE DE PROPRIETARI SA PUNA PRESIUNE PE PRIMARIE, PE TEMA COLECTARII SELECTIVE A GUNOIULUI

Consilierul municipal Lucian Caprariu (independent) face un apel la asociatiile de proprietari din Braila, pentru a se organiza singure in ceea ce priveste colectarea selectiva a gunoiului, astfel incat sa se reduca simitor cantitatea de deseuri care este transportata la depozitul de la Muchea. In plus, Caprariu le cere reprezentantilor asociatiilor de proprietari sa puna presiune pe Primarie, telefonand la aceasta institutie si cerand sa li se spuna cu ce operatori lucreaza Municipalitatea, pentru colectarea selectiva a gunoiului. In acest fel, crede consilierul local, la finele acestui an, o sa scada considerabil cantitatea de gunoi dusa la Muchea si se reduce riscul sa se mareasca iar taxa de salubritate, din 2018.

“As face un apel, asociatiile de proprietari sa se organizeze in asa fel, incat in casa scarii, eventual sub cutiile postale (asa cum se intampla la un bloc in zona Viziru) sa puna cutii mari de carton, ori alte recipiente corespunzatoare, din punct de vedere estetic si functional, in care locatarii sa puna: 1. plastic, scotand aerul din sticlele PET ; 2. hartie; 3. sticla, metal. Dar sa nu vina iar cei de la salubritate, sa le arunce iar de-a valma!

Daca ne ducem acum sa vedem ce este intr-o pubela de gunoi, o sa vedem cate de putin ar trebui sa se duca la groapa de gunoi; deci noi risipim resurse, iar autoritatile au obligatia sa puna la punct un sistem de colectare, pentru ca ele au parghiile de actiune, capacitatea si puterea de coercitie pentru cei care nu fac ceea ce trebuie.

Asociatiile de proprietari sa sune apoi la Primarie si sa spuna: <<Indicati-ne operatorul pe care l-ati selectat si sa vina sa le ridice!>>. As pune presiune pe Primarie, ca daca suna 100-200 de asociatii, e ceva! Primaria are obligatia sa ii incadreze in programul de colectare selectiva, indicand operatorul colector specializat impreuna cu care se va stabili programul de ridicare, totul conform cu regulamentul de salubritate aprobat.

Ideea este: eu sunt poluator pentru ca tu, Primarie, ma faci poluator; fa-ti treaba tu, ca Primarie!”, a declarat Caprariu pentru MD Press.