CAPRARIU: PERSOANA POTRIVITA PENTRU FUNCTIA DE MANAGER AL SPITALULUI JUDETEAN O GASIM PRINTR-UN CONCURS FACUT PE BUNE

“Nu stiu care ar fi persoana potrivita pentru a ocupa functia de manager la Spitalul Judetean. Nimeni nu stie” – este ceea ce spune consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua), care crede ca numai in baza unui concurs “pe bune” se poate gasi persoana potrivita. Caprariu a declarat astazi ca ar trebui organizat un concurs cu criterii clare si cu “chei de securitate”, care sa asigure o maxima corectitudine si obiectivitate, astfel incat se fie gasit un om care chiar se pricepe la management in domeniul sanitar.

O alta varianta, spune consilierul municipal, ar fi ca PSD sa-si asume clar instalarea pe criterii politice a managerului Spitalului Judetean si sa-si asume, de asemenea, si consecintele aferente: “Ne asumam clar – nu ca acum, cand se stie ca apartine de PSD mangerul – si spunem <<Domnule, asta este managerul!>>, dar isi asuma costurile si beneficiile managerului.

Dincolo de asta, totusi, trebuie sa ne gandim pe viitor, sa ne gandim strategic, ce vrem sa facem cu Spitalul Judetean. De aceea sunt convins ca acest concurs este ca mai buna solutie. Dar concursul, ca sa aiba efecte, trebuie sa aiba la baza un contract de management care sa fie cunoscut de la bun inceput si care sa stabilasca limite si obiective pe care ar trebui sa le atinga managerul si nivelul de colaborare cu autoritatile publice, pana unde sunt interferentele. Putem astfel sa gasim cel mai bun manager fata de ceea ce ne dorim noi”.

In opinia lui Caprariu, unul dintre primul obiective pe care ar trebui sa si le propuna autoritatile locale, cand este vorba de Spitalul Judetean, este “sa reducem drumurile spre Bucuresti” – aluzie la convingerea multor braileni ca, de fapt,  “cel mai bun medic din Braila e trenul spre Bucuresti”.