CAPRARIU: PROPUN SA GASIM O SOLUTIE DE SUSPENDARE A EFECTULUI TAXEI DE MEDIU ASUPRA TAXEI DE SALUBRITATE PLATITA DE BRAILENI

Consilierul municipal Lucian Caprariu (independent) a cerut in cadrul sedintei CLM Braila de ieri sa se gaseasca “o solutie de suspendare a efectului taxei de mediu asupra tarifului platit de populatie pentru salubrizare in municipiu”, pana la clarificarea acestei situatii la nivel national. Caprariu, care a votat in decembrie 2016 majorarea taxei de salubritate, dupa care a protestat in strada impotriva majorarii acesteia, considera ca Primaria si Consiliul Local trebuie sa gaseasca o varianta prin care sa reduca taxa de salubrizare platita de cetatean.

Consilierul municipal a mai cerut Municipalitatii sa faca o monitorizare a cantitatii de gunoi care se transporta la groapa ecologica de la Muchea, iar pe masura ce se constata reducerea acestor cantitati, sa se micsoreze si taxa de salubritate: “Sper ca modalitatea de separare de catre beneficiari, initial in doua fractii, sa fie doar o prima faza si ulterior, sa trecem la separarea pe tipuri de materiale valorificabile, astfel incat sa scada costurile, bineinteles. Va rezulta din actiunea <<Braicata>> o reducere a cantitatii de gunoi care ajunge la groapa ecologica, inteleg. De aceea as dori sa avem o evaluare cel putin trimestriala, incepand cu trimestrul II, astfel incat tariful platit de cetateni sa poata sa fie reajustat in jos.

De asemenea, nu stiu care este capacitatea lor zilnica, dar daca excede cantitatii preluate de ei, ar fi de dorit sa faca un protocol si cu celelalte societati, pe masura ce pot prelua cantitati si de la ele, astfel incat sa reducem in continuare cantitatea de deseuri.

Doi: actul aditional 5 cu <<Tracon>> adoptat in decembrie 2016, care produce efecte asupra tarifului la serviciul de salubritate induse de noua taxa de mediu, a fost bazat pe un raport care anunta iminenta inchiderii gropii ecologice – lucru care, iata, nu s-a intamplat in alte judete.

Va propun sa gasim o solutie de suspendare a efectului acestei taxe de  mediu asupra tarifului platit de populatie in municipiu, pana la clarificarea acestei situatii la nivel national”.