CAPRARIU: SUNT SANCTIONATI SA PLATEASCA TAXA DE SALUBRITATE MARITA SI CEI CARE COLECTEAZA SELECTIV GUNOIUL. CULMEA!

Consilierul municipal Lucian Caparariu (independent) este nemultumit de faptul ca la ora actuala, in orasul Braila, si daca individual, ca simplu cetatean, faci colectarea selectiva a gunoiului, degeaba o faci. El spune ca desi sunt unele persoane sau asociatii de proprietari care depoziteaza in cutii separate deseurile din hartie, sticla si plastic, cand acestea sunt preluate de operatorul de salubritate, sunt aruncate claie peste gramada in masina si sunt duse toate la groapa de gunoi.

Ca atare, spune Caprariu, atat timp cat operatorii nu vor avea ridica separat deseurile reciclabile, se va colecta si se va transporta la depozitul de la Muchea mai mult gunoi, din aceasta cauza se vor aplica penalizari pentru poluarea mediului si in final, tot cetateanul ajunge sa plateasca din buzunar o taxa de salubritate din ce in ce mai mare.

Lucian Caprariu, care a votat el insusi, in calitate de consilier municipal, proiectul de hotarare privind majorare a taxei de salubritate – si care ar putea fi pus in situatia ca la finele anului acesta sa fie nevoit sa-si exprime iarasi votul, pentru un proiect similar, daca nu se reduce substantial cantitatea de gunoi colectata si dusa la depozitul de la Muchea -, comenteaza pe contul sau de pe o retea de socializare: “Dar si eu si tu si Margarit Costel vrem sa colectam selectiv. Degeaba, daca acum tot la groapa de gunoi ajung. (…) Asta in conditiile in care PET-urile sunt colectate de ambulanti. Dar restul de plastic, hartie, sticla si metal ajung la groapa de gunoi.

Dar eu, tu, noi nu putem pune la punct un sistem functional pe scara larga. Chiar si acolo unde asociatiile fac eforturi, tot taxa marita vor plati si tot aceeasi cantitate per capita, cu toate ca de la ei pleaca mai putin la groapa de gunoi. Deci sunt sanctionati si aia care individual fac ceva. Culmea!”.