CAPRARIU: TOATE ORASELE IMPORTANTE, CHIAR SI ORASE MAI MICI, REUSESC SA TINA ECHIPE DE FOTBAL. DACIA UNIREA E UN SIMBOL AL BRAILEI

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) regreta faptul ca s-a ajuns in situatia in care clubul de fotbal Dacia Unirea a  intrat in insolventa. Dupa ce a tras mai multe semnale de alarma legate de situatia financiara critica in care se afla clubul sportiv amintit, solicitand ajutor Consiliului Judetean si primind doar promisiuni, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea a depus zilele trecute la Tribunalul Braila o cerere de intrare în insolventa.

Caprariu  a declarat astazi ca Dacia Unirea este un simbol al Brailei, iar autoritatile locale ar fi trebuit sa ajute clubul sa functioneze: “Dacia Unirea este un simbol, este echipa noastra de fotbal, a orasului. Nu toti sunt iubitori de fotbal, nu toti se duc la fotbal, dar este un simbol pentru iubitorii de fotbal, in primul rand. Orice oras important si chiar si orase mai mici reusesc sa tina echipe de fotbal – la nivelul la care le tin, dar macar le tin stabil acolo. Noi nu reusim sa stam stabil in Liga a II-a. De ce? Pentru ca nu vor sa-si asume factorii decizionali niste hotarari legate de finantare: ori da, ori ba. Aici este o chestie de decizie si de alocare de resurse. O sustinem sau nu? Ca sa stim exact unde stam.

Nu este nicio tragedie sa stam in Liga a IV-a, de exemplu, dar sa fim siguri ca suntem acolo. Exista tari – Anglia, ca sa va dau un exemplu – unde in Liga a IV-a au mii de spectatori, au o medie de 7.000 de spectatori la meciuri. Sunt echipe care raman in Liga a IV-a zeci de ani”.