CARANICA: HC DUNAREA ARE O FINANTARE DE 42 MILIARDE LEI VECHI DIN BANI PUBLICI, IAR ECHIPA DIN BISTRITA ARE O FINANTARE DE 90 DE MILIARDE LEI. SI SUNTEM LA EGALITATE IN CLASAMENT

“Ar fi de dorit ca finantarea pe care o acordam sportului brailean – in cazul de fata, clubului HC Dunarea, sa fie data si pe criterii de performanta, pentru ca alocam din ce in ce mai multi bani unui club, iar performanta e din ce in ce mai slaba. Asa cum in alte parti sunt criterii de performanta, ar trebui sa fie criterii de performanta si in cazul acestor bani alocati pentru handbal” – este opinia exprimata in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal Braila de consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL).

Presedintele HC Dunarea, consilierul municipal George Caranica (PSD), a raspuns liberalului facand o comparatie intre bugetul clubului brailean si bugetele altor cluburi din tara, si apreciind ca eficienta cheltuirii acestor bani la HC Dunarea “este optima”: “Bugetul nostru in acest an este de 52 de miliarde de lei vechi. Din acestea, 12 miliarde lei vechi sunt alocate de CLM, 30 de miliarde lei vechi sunt alocate de CJ si 10 miliarde lei vechi  sunt fonduri proprii.

Am sa va dau exemplu dintre echipele care sunt langa noi in clasament – noi in acest moment suntem pe locul 6 in Liga Nationala si suntem calificati in sferturile de optimi in Cupa Romaniei si avem sanse foarte mari sa fim calificati in Cupele Europene, la sfarstul acestui sezon. Noi avem un buget de 52 miliarde lei vechi, iar Bistrita Nasaud are un buget de 2 milioane de euro din fonduri publice, adica 90 de miliarde lei vechi – si suntem la egalitate de puncte in clasament. Iar fondurile lor proprii sunt de 2 miliarde lei vechi.

In alta ordine de idei, vreau sa va reamintesc ca HC Dunarea nu are doar echipa de Liga Nationala; suntem al doilea club din Romania – deci sunt doar doar cluburi in tara – in care functioneaza echipa de Liga Nationala, echipa de Liga secunda, de divizie,  echipa de Junioare 3, echipa de Junioare 4 si avem Centrul de copii, care inseamna peste 200 de copii – minihandbal, baby handbal.

Un alt aspect important este ca toate cursurile facute de copii la noi sunt gratuite, adica HC Dunarea achita deplasari, echipament, medicamentatie, tot”.

Mai multe detalii pe aceasta tema aici: