CARAVANA “FII PREGATIT!” AJUNGE SAMBATA LA BRAILA, IAR DUMINICA, IN FAUREI

Caravana “Fii pregatit!” va ajunge sambata, 5 mai, in municipiul Braila si va putea fi gasita in parcarea din fata Salii Polivalente „Danubius”, iar duminica, 6 mai, se va afla in orasul Faurei, in fata Casei de Cultura, pe strada Republicii, nr. 44. Timp de doua zile, in intervalul orar 9:00-18:00, personalul ISU Braila va organiza cursuri de pregatire a populatiei pentru acordarea de prim ajutor in situatii de urgenta. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta Romania – cutremure, inundatii, incendii – si modul in care populatia se poate pregati pentru a le face fata. Centrul mobil are o sala de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficienta a cursantilor.

Aceasta este al treilea an cand Caravana  “Fii pregatit!” porneste la drum, pentru cursuri de instruire a populatiei. In urmatoarea luna, Caravana va ajunge in 5 localitati: dupa opririle din Braila si din Faurei, ea va mai trece prin Calarasi (12 mai), Oltenita (13 mai), Bucuresti (16, 17, 18 mai), Buzau (19 mai) si Pogoanele (20 mai).

Cei care doresc sa participe la cursurile organizate in Caravana “Fii pregatit!” se pot inscrie pe pagina de internet a Fundatiei pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

In primii doi ani de la lansare, Caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri si a ajuns in 77 de localitati. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici si formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, in cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numarul total al beneficiarilor se ridica la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate si stiu sa reactioneze mai bine in fata unei situatii de urgenta.