”Caravana Ziua Copilului” – evenimente organizate în 3 localități ale județului Brăila cu ocazia zilei de 1 Iunie

Cu ocazia zilei de 1 iunie, în județul Brăila se va desfășura manifestarea intitulată ”Caravana Ziua Copilului”, organizată de primăriile Movila Miresii, Însurăței și Ianca, cu sprijinul Prefecturii și în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea”.

”Caravana – Ziua Copilului” se va derula după următorul program: *30.05.2023 – ora 10:00 – Movila Miresii; *31.05.2023 – ora 10:00 – Însurăței; *1.06.2023 – ora 10:00 – Ianca.

„Locuitorii din comunitățile menționate, precum și cei din comunele limitrofe vor putea să urmărească exerciții demonstrative ale Jandarmeriei Brăila, precum și prezentări ale tehnicii militare aparținând structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Totodată, cei prezenți vor putea să participe la aplicațiile demonstrative special gândite pentru siguranța copiilor de către Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. În același context educațional, juniorii vor putea asista la lecții de prim ajutor și vor putea admira autospecialele folosite la incendii, aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dunărea» al județului Brăila.

Activitățile din cadrul acestor evenimente contribuie la dezvoltarea juniorilor, atât din punct de vedere social, emoțional, cât și din punct de vedere moral. Aceste acțiuni interactive sunt menite să îi inspire și să îi motiveze pe copii, să le încurajeze dezvoltarea personală și învățarea spontană”, se arată într-un comunicat dat publicității.

(sursă foto – facebook Instituția Prefectului – JudețulBrăila)