Care e stadiul proceselor in care este implicata Primaria?

 

PRIMARIA BRAILA

*este intrebarea la care asteapta un raspuns public presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare
PDL Braila a depus o noua cerere prin care ii solicita primarului Aurel Simionescu transmiterea informatiilor publice privind procesele pe care le are Primaria pe rolul diferitelor instante de judecata, stadiul in care se afla aceste procese si lista proceselor pierdute de Primaria Braila. Democrat-liberalii solicita informarea brailenilor si asupra  masurilor luate in cazul penalizarii Municipalitatii cu circa  20 milioane lei, la proiectul reabilitarii Caii Dorobanti.
Cererile, spun democrat-liberalii, sunt facute in baza prevederilor Legii 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de acces public si au menirea de a informa brailenii cu privire la activitatea administratiei Simionescu.
“Consecvent dorintei de a face cunoscuta brailenilor adevarata <<activitate>>  a Primariei municipiului Braila, sau mai bine spus, adevarata delasare administrativa a primarului Simionescu, PDL Braila a cerut primarului Simionescu sa faca publice toate detaliile legate de actiunile in instanta pe care le are aceasta institutie si lista proceselor pierdute de primarie, din cauza indolentei primarului si a protejatilor lui. In acelasi timp, ii cerem primarului Simionescu sa ne raspunda in scris ce  masuri au fost luate in cazul penalizarii cu 20 milioane lei de la Bulevardul Dorobanti impotriva celor 2 functionari superiori din primarie, din neglijenta carora fiecare brailean este obligat sa plateasca suma de 100 lei, potrivit deciziei ICCJ. Nu putem accepta la nesfarsit  <<jongleriile>> cu procese ale baietilor destepti din preajma primarului, acest comportament de tipul <<dolce far niente>> al primarului si al protejatilor lui. Nu putem tolera comportamentul celor care, in loc sa imbunatateasca calitatea vietii brailenilor, nu stiu decat sa puna noi biruri si sa ne bage mana in buzunare. Cei care ar trebui sa ii reprezinte pe locuitorii orasului inventeaza scuze si justificari penibile atunci cand nu-si fac treaba si transfera cu nonsalanta consecintele incompetentei lor asupra tuturor brailenilor”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de  Alexandru Nazare, presedintele PDL Braila.