CARICATURISTUL COSTEL PATRASCAN, COOPTAT DE CONDUCEREA CJ IN PROIECTUL INFIINTARII UNUI MUZEU AL UMORULUI LA BRAILA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, vrea  sa gaseasca solutii pentru a utiliza mai cu folos cladirile achizitionate pe bani publici si reabilitate in mandatul fostului presedinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Chiriac a dat exemplul cladirilor de pe strada Ana Aslan 27-29, unde functioneaza asa-numitul Centru multicultural, care in teorie, ar fi trebuit sa gazduiasca numeroase manifestari culturale, dar in practica, n-a fost chiar asa.

Chiriac a dezvaluit astazi, ca alaturi de caricaturistul Costel Patrascan (foto), a analizat posibilitatea infiintarii la Braila a unui Muzeu al umorului, care sa-si aiba sediul chiar intr-unul dintre imobilele de la adresa amintita. Chiriac a explicat insa ca imobilul in care se doreste amanajarea muzeului a fost reabilitat in baza unei finantari europene si abia dupa finalizarea proiectului respectiv – adica in noiembrie 2017 -, se va putea da o noua destinatie cladirii. Ca atare, in asteptarea acestui termen, seful judetului a stabilit cu Patrascan sa organizeze periodic acolo diverse activitati culturale, astfel inca la finele anului viitor, tranzitia catre noul statut al imobilului, acela de Muzeu al umorului, sa se faca firesc:  “Intr-una dintre cladiri ne dorim si incercam sa facem un Muzeu al umorului – nu exista in Romania -, ca si sectie exterioara  a Muzeului Brailei, numai ca pana la finalizarea sustenabilitatii proiectului, adica pana la anul, in 2017, nu putem sa facem asta. Dar i-am cerut domnului Patrascan si dansul trebuie sa se gandeasca sa facem evenimente acolo, pe partea de umor; o sa incepem efectiv sa pregatim aceasta sectie.

In cealalta cladire, dupa ce se va  termina si celalalt proiect, ne gandim sa facem o parte de strategie pe turism, pe dezvoltare si asa mai departe”.