Caricaturistul Costel Pătrășcan, pe care PSD Brăila vrea să-l pedepsească exemplar: „Cine sunt acești politicieni, această haită care a reușit să instaureze FRICA? Pe 9 iunie DAȚI-LE UNA PESTE VOT!”

Râzi tu, Costel Pătrășcan, dar uneori nu-i râsul tău! E râsul hidos, batjocoritor, arogant, al unora care dețin vremelic puterea politică în Brăila, pe care și-o trec din păpușar în păpușar și din marionetă în marionetă, în așa fel, încât caracatița să funcționeze impecabil de la o generație politică la alta, iar alegătorii să fie dresați atât de bine sau dacă nu, speriați atât de rău, încât să nu iasă niciodată din rând, să țină capul la cutie.

Râdem noi, râdem, când vedem caricaturile tale, Costel Pătrășcan, dar uneori nu-i râsul nostru, fiindcă vedem tot mai clar că nu mai e de râs, e de plâns, fiindcă speram că odată cu schimbarea generațiilor să se întâmple ceva nou în politică, însă descoperim că vechii comuniști erau mielușei pe lângă „lupii tineri”, care au venit din urmă. Aceștia nu-s capabili să un un examen pe bune, nu-s capabili să obțină un post pe bază de competență, dar n-au nevoie, că-i pune partidul în ce post vrea mușchiul lor. Și dacă au mușchi, minte ce le mai trebuie? Nu le trebuie și chiar se mândresc cu asta, se mândresc cu faptul că ei au mai mulți ani în funcții de conducere decât au alții de carte și le place maxim atunci când ăștia de-și tocesc coatele pe băncile școlilor stau la mâna lor pentru finanțare sau pentru vreo aprobare.

Lupii ăștia și-au primit de mici funcțiile/ posturile/ mandatele în sistem PCR – Pile, Cunoștințe, Relații (inclusiv extraconjugale) de partid, iar dacă-i lași pe cont propriu, pe persoană fizică, nu se uită nici dracu la ei, dar fiindcă au în spate mașinăria de partid care-i instalează acolo unde vrea partidul, se cred mare sculă pe basculă și se comportă ca niște vătafi. Nici ăla de crede că zboară la mare înălțime, care se crede superior tuturor celor din cârdul său, nu ar mai ține ciocul atât de sus, dacă ar fi să candideze pe cont propriu, ca independent și ar vedea cât obține pe persoană fizică. N-am mai pupa el aerul înălțimilor și nici corul  lăudătorilor slugarnici comandat pe linie de partid, dacă i-ar da l…ike-uri  doar cei cred sincer că e cel mai tare din parcare.

Lupii tineri, care-și petrec anii inițierii slujind mai-marii PSD ai zilei,  ducându-le servieta, făcându-le cafele, spălându-le mașinile, făcând diverse comisioane, învață de mici că rezultatele cele mai bune se obțin prin frică și că oricine scoate capul de la cutie trebuie pedepsit dur, ca să fie un exemplu pentru cei cărora le-ar mai trece prin cap să iasă din rând și să se pună cu PSD-ul.

Asta i se întâmplă de ceva vreme caricaturistului Costel Pătrășcan, care a avut proasta inspirație să nu stea în rând cu lumea, așa cum are pretenția conducerea PSD Brăila. Și n-a avut-o doar o dată, ci de mai multe ori, deci se poate spune că e recidivist din acest punct de vedere.

Dacă au văzut că nu stă la locul lui, adică acolo unde voiau ei, președintele PSD Brăila, care este și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac – cu participarea entuziastă a primarului Marian Dragomir, atunci când a fost cazul – i-a dat întâi un brânci, apoi i-a pus piedici, apoi i-a dat la gioale, apoi l-a împins ca să se dea de-a berbeleacul în stradă și-acum folosește împotriva lui artileria grea: Poliția, procese în instanță, cereri de a i se anula mărcile înregistrate la OSIM. Adică dacă e să dea un exemplu cu Pătrășcan, îl lucrează pe toată linia, nu așa, de mântuială!

Istoricul acestui conflict îl găsiți aici: CJ Braila l-a dat in judecata pe caricaturistul Costel Patrascan. Presedintele Chiriac, ce se crede un Goliat politic, se lupta cu micul David, a carui singura arma este caricatura

Președintele Consiliul Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care se folosește de managerul Muzeului Brăilei, Costin Croitoru, cu participarea episodică a primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD), poartă un război absurd cu caricaturistul Costel Pătrășcan. Și PSD-iștii nu s-au dat înapoi să-și pună lătrăii să-l atace la modul murdar, sugerând că acesta ar fi manipulat politic sau chiar că și-ar dori să candideze la alegerile din 9 iunie și de aceea ar încerca să se victimizeze.

După cum se vede, Pătrășcan nu candidează la alegerile din 9 iunie și nici nu a sugerat vreodată brăilenilor să voteze un anumit partid.

Cert este că șefii PSD Brăila sunt hotărâți să-i dea lui Pătrășcan o lecție pe care să n-o uite toată viața și care să-l potolească pe el și pe alții ca el care au proasta idee să se pună cu PSD-ul.

După ce trei instanțe i-au dat câștig de cauză caricaturistului, a patra a decis exact invers, adică a decis că n-are nicio importanță că Pătrășcan deține marca înregistrată „Casa Umorului”: dacă mușchii lui Chiriac vor ca Muzeul Brăilei să folosească denumirea „Casa Umorului Desenat”, e liber s-o folosească, că suntem într-o țară liberă, ce p…olitica mea!

Și când vorbim despre mușchii lui Chiriac, ne referim la mușchii spatelui, care-i permit să se încline în fața Stăpânului și la cei ai feței, care-i permit să râdă arogant atunci când reușește să-i umilească sau să-i îngenuncheze pe cei care pentru el sunt „minus zero absolut”.

Și n-ar fi de mirare ca în Românica, după ce mai multe instanțe îi dau câștig de cauză caricaturistului, o altă instanță să decidă că lui Pătrășcan trebuie să i se anuleze toate mărcile înregistrate în urmă cu circa un an, fiindcă simplul gând că acesta le deține îl face pe Chiriac roșu de furie.

După ce a văzut că poți să mori cu dreptatea-n mână și poate și cu mărcile înregistrate la OSIM confiscate de PSD, Costel Pătrășcan a ajuns la concluzia că schimbarea poate începe cu un singur om, dar ca să se producă, este nevoie de implicarea mai multor oameni.

Și fiindcă acesta este momentul potrivit pentru implicarea mai multor oameni, iar altul la fel de potrivit va veni abia peste 4 ani, Pătrășcan face un apel la cei care s-au săturat de caracatița PSD și sunt dispuși să le tragă celor din PSD Brăila una peste… vot: „Brăila, un oras cu un TRECUT GLORIOS, dar cu un PREZENT sufocat de talpa pesedistă greu apăsată pe gâtul omului cinstit, nebranșat politic și care nu practică slugarnicia față de jupânul politic..

Despre viitor nici nu poate fi vorba de mulți ani, fiindcă este cel mai îmbătrânit oraș din țară! Ne pleacă copiii de sila lor.

Fără tineret = fără VIITOR!

Caracatița politică PSD a reușit, timp de 34 de ani, prin instituțiile de control, prin oamenii numiți politic in toate instituțiile subordonte Primariei și Consiliului Județean să prindâ în tentaculele ei toată societatea brăileană, s-o sufoce și, în cele din urmă, cel mai grav, să omoare speranța!

Am întâlnit oameni de afaceri puternici, cu zeci de angajati, dar cu frică de omul politic! Cine sunt acești politicieni, această haită, care a reșit să instaureze FRICA?

Ce să mai spun de omul de rând care pentru un loc de muncă este dispus să plece capul in fața NIMICULUI politic!

Un oraș care de câteva ori în istoria lui a avut realizări de nivel mondial, cum îi place cuiva să spună, «a dat ora exacta pe această planetă», a ajuns să fie în cele mai jenante topuri la nivel național… De fapt, să nu mai conteze. Cum este posibil așa ceva? Nu credeți că avem și noi o vina?

Vă invit la un act de demnitate în semn de respect pentru înaintașii vostri care v-au lăsat un oraș minunat, pentru copiii vostri care n-au avut alternativă, decât să plece de aici pentru a putea respira și pentru a-și caștiga pâinea, dar și pentru mulți dintre voi care meritați mai mult, să mergeți la vot și SĂ LE DAȚI UNA PESTE VOT!

Să le arătăm că-i putem avea și noi la mână, rar, la 4 ani, dar sunt la mâna noastră!”.

(sursă foto – Facebook Costel Pătrășcan)

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns