Caricaturistul Costel Pătrășcan vrea să acționeze în instanță CJ Brăila și caută avocat: „Am încercat să găsesc unul, dar am fost refuzat cu scuza că «nu s-ar pune rău cu…». Ce avocat și-ar dori să lupte alături de mine?”

Caricaturistul Costel Pătrășcan este în căutarea un avocat care este dispus să îl asiste în lupta pe care are de gând să o ducă în instanță cu Consiliul Județean Brăila, instituție pe care o acuză că folosește fără acordul său o marcă pe care el deja a înregistrat-o la OSIM.

Pătrășcan afirmă într-o postare făcută astăzi pe o rețea de socializare că a contactat mai mulți avocați, însă a fost refuzat, fiindcă aceștia nu au vrut să intre în conflict cu Consiliul Județean Brăila (și implicit, cu PSD Brăila).

Nu de alta, dar după ce a a avut conflictul cu conducerea Centrului de Creație Brăila (instituție subordonată CJ Brăila, condusă de PSD), după ce a fost dat afară din spațiul pe care-l ocupa în Teatrul „Maria Filotti” (instituție subordonată Primăriei municipiului, condusă de PSD) și după ce a exprimat opinii critice la adresa PSD-iștilor care conduc județul și municipiul, pentru cei mai mulți dintre brăileni este clar că Pătrășcan nu este tocmai favoritul PSD și a-l susține pe acesta înseamnă a supăra niște PSD-iști care au oarece funcții și putere.

Dat fiind că încă n-a găsit avocatul dispus să-și asume această provocare, caricaturistul lansează public întrebarea „Ce avocat și-ar dori să lupte alături de mine, pentru adevărul meu?” și continuă: „Mulți dintre voi știți că acum acum un an am înființat la Brăila Muzeul Umorului. Pentru a-mi proteja demersul cultural, pentru că știam cu ce specimene am de luptat, am înregistrat la OSIM atât denumirea Muzeul Umorului, cât și Casa Umorului,

Probabil vă este cunoscut că, cu o lună în urmă, s-a înființat tot la Brăila copia, plagiatul Muzeului Umorului, o ctitorie a Consiliului Județean și a Muzeului Brăilei «Carol I», intitulată Casa umorului desenat, pe modelul «să i-o tragem lui Pătrășcan». Așa se face că avem la Brăila atât originalul, dar și copia unei instituții ce se ocupă de râsul românilor, la o distanță de 2-300 de metri una față de cealaltă. Când nu te pricepi să faci oamenii să râdă, după cum se vede, poți să te faci de râs!

Copia este generos bugetată de Consililul Județean (majoritate PSD), iar originalul, Muzeului Umorului, de care mă ocup, este făcut din donații și, așa cum îmi place să spun, cu «zero bani publici».

Deși am făcut public și am avertizat și Consiliul Județean Brăila, cât și Muzeul Brăilei că nu sunt îndrituiți să folosească denumirea de Casa Umorului, pe principiul «câinii latră, caravana trece», noi suntem jupânii Brăilei și facem ce vrem noi; nu a contat.

În ultima lună am încercat să găsesc un avocat, dar, cum e ușor de bănuit, am fost refuzat cu scuza că «nu s-ar pune rău cu…». Măcar au fost onești.

Întrebarea mea: ce avocat și-ar dori să lupte alături de mine, pentru adevărul meu?

Dacă există un astfel de avocat, vă rog să mă contactați în privat (sau chiar public, daca tot suntem urmașii mioritici ai lui Don Quijote)

Mulțumesc!

PS: Cazul de mai sus arată cum un partid politic și instituțiile subordonate pun piciorul pe gâtul celor care îndrăznesc să nu se alinieze”.