CIRLIGEA: LA HC DUNAREA SE INGROAPA O CACIULA DE BANI DE LA CLM SI DE LA CJ. NU POTI DA MILIOANE DE LEI FARA NICIO PERFORMANTA!

Consilierul judetean Florin Cirligea (PNL) apreciaza ca nu este corect ca HC Dunarea sa primeasca 2,4 milioane lei de la bugetul CJ Braila, in 2018, conditiile in care clubul sportiv amintit este pe ultimul loc in clasament.  Potrivit datelor prezentate consilierilor judeteni, HC Dunarea a primit in acest an inca 1 milion lei din bugetul Municipalitatii, 42.000 lei din contributiile membrilor fondatori – persoane juridice,  4.800 lei din contributii ale membrilor fondatori – persoane fizice, veniturile proprii  estimate pe intreg anul fiind de 450.000 lei.

In acest context, Cirligea a comentat ca ar fi corect sa finanteze din bani publici performanta, nu o activitate sportiva cu rezultate foarte slabe: “La HC Dunarea se ingroapa o caciula de bani si de la CLM, si de la CJ. Nu se poate sa dai niste bani fara niciun fel de performanta! Intelegeam, era echipa pe locul II, juca in Cupele europene,  intelegeam perfect; dar in conditiile actuale, fara sa vina in fata noastra sa spuna <<Domnule, am cheltuit atatia bani pentru… si atatia bani pentru…>>, nu putem da pentru ca sunt ei frumosi si suntem asociati. Mai sunt si alte sporturi in Braila care au picat cu totul; nu vreau sa picam si cu handbalul, dar haideti sa platim un pic performanta. Cum s-a ajuns aici (sa fie pe ultimul loc in clasament – n.r)?”.

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a intervenit: “S-a ajuns aici pentru ca HC Dunarea  consuma 150 milioane lei vechi pe creioane, pe an!”.

“Poate de la dvs…”, a spus presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD).

“De la mine?! Domnule presedinte, uitati care-i treaba! Mistourile astea, daca vreti, le facem in alta parte. La carciuma, de exemplu…”

“Dvs aveti voie, eu n-am voie!”, a replicat Chiriac.

Cu majoritate de voturi, CJ Braila a aprobat alocarea in acest an a sumei totale de 2,4 milioane lei pentru finantarea activitaii sportive la  HC Dunarea.